HABERDENİZLİ.COM

Damaklarda bıraktığı eşsiz tadı ile bilinen ‘kuzu göbeği’ aynı zamanda bağışıklık sitemini güçlendiği ile biliniyor. Nisan Mayıs ve Haziran ayında yağmurların yağması ile ortaya çıkan bu mantarı toplamak için Denizlililer dağlarda kilometrelerce yol yürüyor.Kuzu göbeği mantarı bağışıklık sistemi üzerinde de güçlendirdiği bilinirken düzenli kullanım ile vücudunuzu tüm zararlı mikroorganizmalara karşı koruyabildiği biliniyor.

YAŞ VE KURU FİYATI
İçerisinde B1, B2 ve C vitaminleri ile yüksek miktarda kalsiyum,sodyum,çinko ve potasyum bulunan mantar yiyenler tarafından etten daha lezzetli olduğu söyleniyor. Lezzeti ve bağışıklık sistemine olan faydalarıyla ön palana çıkan mantara ise talep oldukça fazla Denizli’nin Çameli ilçesinde toplanan kuzu göbeği mantarı köylüler tarafından iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında kendine yer buluyor. Mantarın yaşının kilosu 100 – 120 liradan satılırken kurutulmuş olanın kilosu ise 800 liradan alıcı buluyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen mantara ise Denizli’de bu yıl talep oldukça fazla köylülerde dağlarda kilometrelerce yol yürüyüp bu mantarı toplamak için büyük çapa sarf ediyor.

İHRAÇ DA EDİLİYOR

Köylüler topladıkları kuzu göbeğinin fazlasını ihracat yapan kişilere veriyor. Onlarda Fransa başta olmak 7 ülkeye ihracat yapıyor. 4 kilo yaş kuzu göbeği mantarında 1 kilo kuru kuzu göbeği çıkıyor. Bu mantar zenginlerin sofralarını süslüyor. Çamelililer bu yıl 600 kiloya yakın kuzu göbeği kuruttu.