İlçede Özellikle yüksek bölgelerde çam ağaçlarının altında yetişen kuzugöbeği mantarının, bu yıl havanın yağışlı olması nedeniyle az miktarda çıktığı görüldü.
Çameli ve Fethiye arasında bulunan Tuzlu beli mevkiinde görünmeye başlayan kuzu göbeği, Yavaş yavaş Çameli’nin mahallelerin’de görülmeye başlandı.

 
Çameli İlçe sakinleri, Çameli İlçemizde çam ormanlıklarında bazen ağaç dipleri elma ağaçlarının çevresinde ilkbaharda özellikle şubat ayının sonunda başlayıp mayıs ayının sonuna kadar kuzugöbeğini bol miktarda bulmak mümkündür. Ekonomik yönden orman köylüsüne büyük katkı sağlayan bu mantarların çeşit ve miktarında geçen yıllarda bir azalmanın olduğu gözlenmektedir. Azalma sebebi olarak yağmurların yeterince yağmaması yanında mantarların aşırı ve bilinçsizce toplanmasından kaynaklanmakta olduğunu belirttiler. 
 
BESİN DEĞERİ OLARAK 1 KUZU GÖBEĞİ 1 KİLO ET DEĞERİNDE

İlaç sanayisinde antibiyotiğin hammaddesi olarak kullanılan kuzugöbeğinin alıcı problemi yok. Burada bulunan ürünler çok kısa bir sürede ihracaata yönlendiriliyor. Uzmanlar, kuzugöbeğinin Gyromitra esculenta gibi zehirli türlerle (sahte kuzu göbeği mantarı) karıştırılma riski olduğundan dikkatli olunması, çeşitli alerjik reaksiyonlara neden olacağından çiğ olarak yenmemesi gerektiğini belirtti. Fransız mutfağının önemli bir öğesi olan kuzu göbeği mantarı ekonomik değeri olan ve pek çok gurme tarafından tercih edilen lezzetli bir türü olduğu biliniyor.