Yurdumuzun birçok bölgesini etkisi altına alacağı belirtilen yağışlarda Denizli’de de kuvvetli sağanak yağışı görüleceği uyarısında bulunuldu. İlimizin aşırı yağış alacağı ve bunun karşılığında oluşması muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
 
Yaz mevsiminin sona ermesine karşın bugüne kadar mevsim normallerinde seyreden hava şartları, yarından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Ülkemizin özellikle batı ve güney bölgelerini etkisi altına alacak olan yağışlarda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunda, 23.10.2015 Cuma günü İlimizde beklenen yağışların ‘Çok Kuvvetli Yağış’ olarak sınıflandırılan 50-75 mm oranında görüleceği açıklandı. Yağışların özellikle İlimizin Çameli, Beyağaç, Acıpayam, Kale, Tavas ve Serinhisar İlçelerimizin de içinde bulunduğu güney kesimlerinde etkili olacağı ve bu İlçelerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı ve dikkatli olmaları isteniyor.
 
Vali Şükrü Kocatepe’de, yapılan meteorolojik uyarının ardından başta eğitim kurumları olmak üzere vatandaşlarımıza da uyarılarda bulundu. Vatandaşlarımızı ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, çatı uçması ve soba zehirlenmesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli davranmalarını isteyen Vali Şükrü Kocatepe, öğrenci, öğretmen, okul idarecileri ile velileri de yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak şunları söyledi; “Velilerimiz çocuklarını okula kendileri getiriyorsa bina girişine kadar eşlik etsinler. Önemli bir durum olmadığı sürece de çocuklarımız dışarıya çıkmasın. Velilerimiz ve öğrencilerimiz okul idaresinin alacağı tedbirlere uysunlar, herhangi bir olumsuz olaya mahal vermesinler. Okul idaresi tarafından alınan tedbirlere, okula servis araçları ile gelip giden öğrencilerimiz ve onların ulaşımını sağlayan servis şoför ve görevlilerinin de uymalarını istiyoruz.”
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunda; Batı bölgelerimizde bugün başlayan yağışların, 22.10.2015 Perşembe (Yarın) Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir) ile İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli; (21-75 kg/metrekare), 23.10.2015 Cuma günü ise Marmara, (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Güney ve Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli) ile Batı ve Orta Akdeniz'de (Antalya, Burdur, Isparta, Mersin ve Adana ) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare); Antalya ve Muğla illerinde aşırı (100 kg/metrekare üzeri) 48 saatlik toplamda 200 mm civarı yağışlara neden olacağı bekleniyor.