Trabzon'daki cezaevinde tutuklu bulunan ve JİTEM adına çalıştığını iddia eden Aydın Sevinç'in ifadeleri üzerine Dilek Yarımadası Güzelçamlı Milli Parkı'nda başlatılan ceset arama kazılarına, iş makineleriyle devam edileceği belirtildi. Sevinç, Ahmet Tekin Baykal ile ekibinin, Ege Bölgesi'nde 50'den fazla kişiyi, kendisinin de Baykal ile tartışan Erkan Er’in öldürüp Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar beldesindeki milli parka gömdüğünü iddia etmişti. Bunun üzerine Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı tarafından arama çalışması başlatılmıştı.

Milli parkın Kavaklı Koyu'nda bulunan tuvaletlerin arkasında yaklaşık 600 metrekarelik alanın, savcı gözetiminde park çalışanlarınca kazma kürekle belirgin hale getirildiği, bundan sonra iş makinesiyle kazılacağı öğrenildi.

Bu arada Dilek Yarımadası Güzelçamlı Milli Parkı Müdürü Erdinç Kutsal, yaptığı açıklamada, "Milli parka girişler yasak değil. İçmeler, Aydınlık, Kavaklı ve Karasu koyları, eskiden olduğu gibi yerli yabancı herkese açık. Sadece Kavaklı Koyu'nun dağ tarafındaki tuvaletlerin arkasında bulunan yaklaşık 600 metrekarelik bir alan jandarma gözetiminde." dedi.