Merkezefendi ilçesi Muratdede Mahallesi'nde 16 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen trafik kazasında; sürücüsünün alkollü olduğu ve iddia edilen Mehmet K. idaresindeki 20 AGG 462 plakalı otomobil, yoğun trafikte makas atmaya çalışınca kontrol çıktı. Karşı şeride geçen otomobil, aşırı süratli bir şekilde paket servisini götüren Necati Yasin Batır isimli motosikletli kuryeye çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce havaya fırlayan motosikletli kurye, savrularak kanlar içerisinde yere yığıldı. Batır, ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmanın ikinci celsesinde, sanık Mehmet K. cezaevinden SEGBİS uygulamasıyla katıldı.  Sanığın başka bir araçla yarış halinde olduğu iddialarına, “ Olay yerinde peş peşe 3-4 ışık vardır. Yarış yapabilecek bir yer değildir. Ayrıca yarışta yapmadık. Bu bir kazadır. Allah rahmet eylesin. Benim ya da herkesin başına gelebilir. Tahliyemi talep ediyorum” dediği ortaya çıktı.

Duruşmada, Anne Nurcan Batır ve Baba Mustafa Batır ve Avukatın, zanlının tutukluluk halinin devam etmesini ve Adli Tıp Kurumu’ndan dönüşünün beklenmesine olası kast altında adam öldürme olduğundan görevsizlik kararı verilmesini talep etti.

Sanık avukatının, suçlamalara katılmadıklarını trafiğin sıkışık olmasından dolayı müvekkilinin diğer araca çarpmamak için sola mecburen çıkmak zorunda kaldığından dolmuş arkasından çıkan motosikleti görmediğini belirtti. Kaza için üzgün olduklarını yetişmiş bir insanın ölmesi kendilerini de üzdüğünü ama neticede bu bir kazadır diyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme, dosyanın Adli Tıp Kurumundan dönüşünün beklenmesine, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kanunda atılı suç ile ilgili görülen ceza miktarı, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanması üzerine tahliyesine karar verildi. Bu karar karşı tefhim tarihinden itibaren 7 gün içerisinde Denizli Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz yasa yolunun açık olduğu belirtilerek duruşmanın 10 Mayıs 2022 tarihinde görülmesi kararı verildi.

Tahliye kararının ardından kurye Necati Yasin Batır’ın ailesi ve arkadaşları karara tepki göstererek bugün saat 11.00’da Delikliçınar Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması düzenleyeceği belirtildi.