Uşak’ta 7 Aralık 2013 Cumartesi günü evinde bıçaklanarak öldürülen 61 yaşındaki Hüseyin Demir’in katil zanlısı arkadaşı çıktı. Cinayetin, kuru soğan yüzünden çıkan tartışma sonucu işlendiği öğrenildi.
Uşak merkez Köme Mahallesi 1. Hisarkapı Uluyolu Çıkmazı Sokak’ta yalnız yaşadığı öğrenilen 61 yaşındaki Hüseyin Demir, 7 Aralık günü evinde ölü bulunmuştu. 20 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen Demir'in katilini bulmak için çalışma yapan polis, güvenlik kamerası kayıtları ve toplanan bilgiler neticesinde zanlının 46 yaşındaki İlyas K. olduğunu belirledi. Şahsın İzmir'de olduğu belirlenirken, İzmir polisi ile birlikte Zeytinlik Mahallesi’nde bir eve operasyon düzenlendi. Gözaltına alınarak Uşak'a getirilen zanlının suçunu itiraf ettiği öğrenildi.
İfade veren katil zanlısının, “O gün birlikte alkol aldık, daha sonra ben yemek yapmak için soğan almaya gittim. Soğan alıp geldiğimde, 'Neden bu kadar soğan aldın? Parayı boş yere harcıyorsun' dedi. Tartışmaya başladık. Tartışma kavgaya dönüştü, bıçaklayıp kaçtım. Daha sonra yoldan otobüse binerek İzmir’e gittim” dediği öğrenildi.
İlyas K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.