Kurtluş Savaşı’nda işgale uğramadığı için “Kurtuluş Günü” olmayan Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin İzmir'in Yunanlılar tarafından işgali haberi üzerine 15 Mayıs 1919’da “Cihad-ı Mukaddes Fetvası”nı verdiği Bayramyeri’nde “15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü” görkemli törenlerle kutlandı. Kutlama törenine Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası(DTO) Başkanı Necdet Özer, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti il temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende protokol üyeleri bando eşliğinde Kayalık Camii önünden başlayarak Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdü. Bu yürüyüş esnasında vatandaşlar alkışlarla kutlamalara katılırken protokol üyeleri de vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi. Bayramyeri'ndeki tören İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Pamukkale Halk Oyunları ekibi zeybek oynadı. Burada toplanan vatandaşlara bir taraftan pilav ve lokma dağıtıldı. Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin “Cihad-ı Mukaddes Fetvası”nı verirken Ulu Cami'deki çıkardığı Sancak-ı Şerif'in özellikleri tanıtıldı.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Zolan, Denizli'nin fethedildiği 800 yıldan bu yana düşman işgaline uğramadığını, bunun Denizli için bir onur olduğunu söyledi. Zolan, “1071 yılında başlayan Anadolu'ya ve Denizli'ye gelişinde Servergazi, Mehmet Gazi, Denizli'yi vatan yapma uğruna şehit olmuşlardır. İşte o günden bu yana hiçbir düşman askerinin postalı Denizli'ye ayak basamamıştır.” dedi.

Vali Abdulkadir Demir de, Denizli'nin vatansever yanının her zaman ön planı çıktığını vurguladı. Demir, geçmişte yapılan milli mücadelenin bir örneğinin şimdi yerini ekonomik mücadeleye bıraktığını belirterek Denizlilerin bu konuda çok çalışarak üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiğini sözlerine ekledi.