Çivril’in Cumalar mahallesinde, kurt sürüsünün saldırısına uğradığı tahmin edilen geyik tedavi altına alındı. Kurtlar tarafından vücudunun farklı yerlerinden yaralanan geyik, Cumalar mahallesi muhtarı ve köylüler tarafından Çivril Belediyesi Veterinerlerine teslim edildi.
Sabah hayvanlarına bakmak için evden çıkan muhtar Vedat Arslan bahçesinde yaralı halde yatan geyik görünce Çivril Belediyesi zabıta ekiplerine ve Milli Parklar il müdürlüğüne haber verdi. Zabıta ekiplerinin Çivril Belediyesi veterinerleri ile birlikte Cumalar mahallesine ulaşmasından sonra yaralı geyiğe ilk müdahale yapıldı. Saldırı ile vücudunda yaralar açılan ve sağ ön ayağı zedelenen kızıl geyik Milli Parklar İl müdürlüğü yetkililerinin gelmesiyle Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları kliniğine götürüldü. Klinikte yaraları temizlenen ve pansuman yapılan kızıl geyik daha sonra Milli Parklar yetkililerine teslim edildi.

Geyiğin bir - bir buçuk yaşında ve dişi olduğunu belirten Çivril Belediyesi Veteriner Hizmetleri müdürü Veteriner Yüksel Aktürk “Akdağ milli parkında yaşayan ve koruma altında olan Kızıl geyik yavrusu tahminen kurt saldırısına uğramış. Vücudunun değişik yerlerinde yara izleri var. Kaçarken de ayağı zedelenmiş. Bize haber verildikten sonra olay yerine gelerek ilk müdahaleyi yaptık ve daha sonra Kızıl geyik Milli Parklar yetkililerine teslim edildi” dedi.