Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, "Kurban Bayramı nedeni ile ülkemizde ve ilimizde hayvan hareketleri artmaktadır. Komşu il ve ilçelerden olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu illerinden de ilimize önemli miktarda kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevki olmaktadır.
İlimizde yetiştiricilerimizin kurbanlık satışlarını, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli kurbanlık hayvan almalarını ve tüketmelerini sağlamak amacıyla tüm  önlemler alınmıştır.

1- Denizli'ye başka İllerden ve İlçelerden gelen hayvanların yol güzergâhlarında Jandarma ve Emniyet Trafik Ekipleri ile İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarınca müştereken belge kontrolleri aralıksız yapılmaktadır. 

2- Eskihisar köyü sınırları içerisinde ileri teknoloji ile donatılmış tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ruhsatlandırılan Ticaret Borsası tarafından işletilen Canlı Hayvan Pazarı Kurban Pazarı olarak kullanılmaktadır.

Denizli Merkez ilçede Hayvan Pazarına gelen tüm kurbanlık hayvanların belge ve sağlık kontrolleri girişte Ticaret Borsası Veteriner Hekimleri, İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğünce görevlendirilen Veteriner Hekimler ile Belediye Veteriner Hekimleri ve Zabıta görevlilerince yapılmaktadır. Ayrıca nakil araçları ve kurbanlıklar giriş ve çıkışlarda otomatik dezenfeksiyon tünellerinden geçirilmekte ve günlük padok temizlikleri ve dezenfeksiyonları düzenli olarak yapılmaktadır.
 İlçelerde ise Kurban Pazar Yerleri İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerindeki görevli Veteriner Hekimler, Belediye Veteriner Hekimleri ve Zabıta tarafından kontrol edilerek, temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri titizlikle yapılmaktadır. 

3- İl ve İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunca kurbanlık satış yerleri olarak belirlenen yerlerin dışında, denetimsiz olarak kurbanlık satışı yasak olup vatandaşlarımızın da bu tür yerlerden hayvan almamaları, hayvan satış yeri olarak belirlenen yerlerin dışında hayvan satışı yapanları görmeleri durumunda Zabıtaya bildirerek görevlilere yardımcı olmaları gerekmektedir.

4- İl Merkezindeki Ticaret Borsası tarafından işletilen kurban satış pazarında kurulan danışma bürosu vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap vermek üzere hizmet vermektedir. Ayrıca kurban pazarından alınan büyükbaş hayvanların gebelik muayeneleri ücretsiz olarak yapılmaktadır.
 5- İl ve bulunduğu ilçe dışına hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricilerimizin şehir ve kasabalarda Belediyelerden, köylerde Muhtarlıklardan alacakları Menşe Şahadetnamelerini İl veya İlçe Gıda,Tarım  ve Hayvancılık Müdürlüklerinde Veteriner Sağlık Raporuna dönüştürerek sevklerini yapmaları gerekmektedir. Belgesiz hayvan nakleden hayvan sahibi ve araç sahiplerine idari para cezası verilmektedir.Ayrıca Kulak küpesi olmayan hayvanlar en yakın mezbahada kestirilecektir. Kurbanlık alım-satımlarında yetiştiricilerimizin ve vatandaşlarımızın konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.
 6-Denizli Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından tespit edilen kesim yerleri Gıda,Tarım  ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Belediye Veteriner Hekimlerince oluşturulan ekipler tarafından Vatandaşlarımızın sağlıklı kurban eti tüketmeleri için kontrol edilmektedir.
  7- Kurban Bayramında Müdürlüğümüzde nöbetçi Veteriner Hekim bulunacak, yetiştiricilerimize gerekli hizmet verilecektir. Vatandaşlarımızın olası herhangi bir sorunla karşılaşması durumunda görevlilere bilgi vermeleri gerekmektedir.
 8-Kurban Bayramında sığır cinsi büyükbaş hayvan alacak olan vatandaşlarımızın alacak oldukları hayvanların küpelenmiş ve kimlik kartlı (pasaport), küçükbaş hayvanlarında kulak küpeleri olmasına dikkat etmeleri, mezbaha ve kombinalarda kesilecek hayvanların küpe ve pasaportlarını mezbaha ve kombina görevlilerine, bunların dışında kesimi yapılan kurbanlık sığır cinsi hayvanların kulak küpesi ve pasaportları ile küçükbaş hayvanların kulak küpelerinin  ise köylerde köy muhtarlarına, kasaba ve ilçelerde en yakın mahalle muhtarlıklarına veya İl/İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim etmeleri bir vatandaşlık görevi olduğu gibi ülkemiz ve ilimiz hayvan hareketlerinin ve hayvan kayıtlarının takibi açısından önemlidir."