Denizli’de Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yerli ve yabancı 20 ressamın katılımıyla düzenlenen Kültürlerarası Resim Kampı'nda yapılan eserlerden oluşan bir sergi açıldı. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi salonundaki serginin açılışına Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, Başsavcı İsmail Alkan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Vakıf Başkanı Ali Abalıoğlu ve kardeşi İsmet Abalıoğlu katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Bağcı, resim kampının üniversitelerinde yapılmasının kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Beraberindekilerle sergiyi gezen Vali Demir ise Denizli’de kültür faaliyetleri anlamında çok önemli projelerin hayata geçirildiğini, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın 20 Eylül 2012 günü şehri ziyareti sırasında, Denizli’ye iki müze yapılması için protokol imzalandığını hatırlattı. Demir, ”İlimizde kültürel anlamda yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla resim sergisi ve heykel kolonisi çalışmaları yapıldı. Bunlarla ilimizin önemli kültürel ve turizm eserleri ön plana çıkarıldı. Bu işe gönül veren insanlar, Denizli’yi bu anlamda her geçen gün bir adım daha öne taşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

CSA Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İtalyan sivil toplum kuruluşu Associazione di Promozione Sociale Lunaria ile birlikte AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog-Kültür ve Sanat Hibe programı kapsamında düzenlenen Kültürlerarası Resim Kampı'na katılan, dört ülkeden yerli ve yabancı 20 ressamın 40 eserinin bulunduğu sergi, 20 Ekim'e kadar açık kalacak.