Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, Denizli’de özellikle küçük esnafın artan hırsızlık olayları nedeniyle canından bezdiğini söyledi. 
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, son dönemlerde artış gösteren iş yerinden hırsızlık olaylarının esnafı sıkıntıyla sürüklediğini kaydetti.

Merkezefendi ve Pamukkale ilçesiyle birlikte Denizli’nin merkezinde 2 bin civarında bakkal, bayi ve tekel büfesi esnafı olduğunu vurgulayan Tüzen, “Zaman zaman yaşanan hırsızlık olaylarının son dönemlerde artış göstermiş olması bizi üzüyor.

Özellikle kent merkezinin en işlek caddelerinde, Sümer Mahallesi altı ve üçüncü sanayi bölgesinde bulunan bakkal veya tekel büfesi gibi birçok esnafımızın son dönemlerde işyerlerinde hırsızlık olaylarında artış yaşanıyor. Daha geçtiğimiz gün Sümer mahallesi 3. Sanayi sitesinde bulunan Belkan Gencer’e ait olan tekel bayi’ye hırsız veya hırsızlar girdi. 3 adet kapı kilidini kıran hırsız, tekel bayide bulunan sigaraları çaldı. Yanında götürebildiği kadar sigara ve başka ürünler alan hırsız veya hırsızların tahmini verdiği maddi zarar tekel sahibi Gencer’in verdiği bilgiye göre 25 bin TL’nin üzerinde” diye konuştu.


Oda yönetimi olarak sürekli esnaf ziyaretleri yaptıklarını belirten Tüzen, “Yaptığımız ziyaretlerde üyelerimizin öncelikli şikayeti hırsızlık olayları. Bu konuda elbet esnaflarımızın işyerlerini sağlama alması, güvenlik kamerası koyması gerekir. Ama bazı noktalarda bunların dahi yetersiz kalması, genel olarak hırsızlık olayları konusunda tedbir alınması gerektiğini akıllara getiriyor. Elbet, Emniyet Güçlerinin hırsızlık olayları ile ilgili çalışmaları var. Fakat hırsızlık vakalarının artış göstermesi tedbirlerin daha da arttırılmasını gerektiriyor. Biz Emniyet Güçlerimizin yaptığı tüm başarılı çalışmaların arkasındayız ve takdirle karşılıyoruz. Bu nedenle daha hassas davranılmasını esnafımız adına istiyoruz” diye konuştu.