İzmir'de internet korsanlarından temin ettikleri kredi kartı bilgileriyle vurgun yapan şebekeye yönelik operasyonda 11 kişi yakalandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, kredi kartı dolandırıcılığı yapan ve daha önceki bir operasyonda tutuklanan ancak bir yıl önce tahliye edilen Ö.V.'nin elebaşılığını yürüttüğü suç örgütüne yönelik takip başlattı. Bir yıl süren takibin ardından İzmir, Muğla, Uşak, Isparta ve Aydın'da düzenlenen operasyonla 11 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 25 manyetik şeritli kart, 11 dizüstü bilgisayar, 7 POS cihazı, içine başka kişilerin bilgilerinin yüklendiği CD'ler, program CD'leri, alışveriş slipleri, disk ve bellekler ele geçirildi. Şebeke üyelerinin, yurtiçi ve yurtdışındaki başkalarına ait kredi kartlarının bilgilerini başka kartlara yüklediği, bunlarla başta İzmir olmak üzere İstanbul, Uşak, Denizli, Isparta, Muğla, Aydın, Burdur ve Antalya'da harcama yaptığı belirlendi. Elebaşının, İzmir'deki bazı eğlence mekanlarıyla anlaşarak müşterilerin kredi kartlarını yanında götürdüğü, Isparta'daki bir bakkal dükkanına ait POS cihazından geçirdiği, bu yolla birçok kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı. Elebaşı V.Ö.'nün 200 bin liralık lüks otomobil almasıyla başlatılan operasyonda, çete üyelerinin yılda 1,5 milyon liralık vurgun yaptığı saptandı.
Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgütte yönetici ve üye olmak, örgüt adına faaliyetlerde bulunmak, sahte banka veya kredi kartı üretip kullanmak suçlamalarıyla gözaltına alınan Ö.V. (26), G.Ö. (30), O.V.T. (37), H.A. (28), R.A. (31), H.Ç. (32), M.E. (33), G.K. (33), T.A. (42), K.T. (38) ve M.N. (26) adliyeye sevk edildi.