Etiketler firmaların reklam amacıyla kullandığı malzemeler olmalarının yanı sıra aynı zamanda ürünlerin tanıtımı için de gerekli olan araçlar arasında yer alırlar. Etiket tasarımı sırasında birçok unsur dikkate alınır ve farklı türde pek çok malzeme kullanılabilir. Kraft Etiket Nedir? Bu sebeple merak edilen bir konudur.

Özel amaçlara uygun olarak üretilen etiket türlerinden biri olan Kraft etiketler karton malzemelerden üretilirler. Kraft etiketler bir matbaa ürünüdür ve beyaz baskı malzemeleri bulunmamaktadır. Kraft etiketlere özgü bir durum olan rengi sebebi ile üzerinde çeşitli renklerin kullanılamaması söz konusu olur.

Bu tür etiketler bazı renkleri yutarlar bunda etkili olan unsur Kraft etiketlerin karton malzemelerden üretilmiş olmalarıdır. İsteğe göre baskısı yapılabilen malzemeler olan Kraft etiketler geniş bir kullanım alanına sahiptir. Yapışkansız olarak da üretilebilme özelliğine sahip olan bu etiketler dayanıklı ürünlerdir.

Kraft etiket bir ürünün üzerine yerleştirilmek istendiğinde bu çeşitli biçimlerde gerçekleştirilebilmektedir. Bazen bir zımba yardımı ile bazen de ürünün üzerine iple monte edilerek görsel bir etki yaratırlar. Kraft etiketler aynı zamanda ürüne değer katan bir özelliğe sahiptirler.

Dayanıklı olmaları üretildikleri malzemelerle ilgili olurken kartondan üretilmeleri onların uzun süreli kullanımına imkân vermektedir. Ayrıca bu etiketler çift yönlü baskı yapılabilme özelliğine sahiptir ve firma prestijinin sergilenmesinde etkili reklam araçları arasındadır.

Tasarım aşaması Kraft etiketler açısından oldukça önemlidir ve bazı unsurların dikkate alınması gerekir.

Kraft Etiketler Nasıl Tasarlanır?

Etiket tasarımında genel olarak bazı kaideler değişmemekle birlikte kullanılan malzemeye bağlı olarak tasarım aşamasında değişkenlik olması söz konusu olur. Farklı malzemelerden biri olan Kraft etiketler sahip oldukları renk özellikleri ve malzeme cinsi nedeni ile bazı renkleri yuttukları için bu ürünlerde renk seçimi yapılırken bu konuya dikkat edilmesi gerekir. Kraft Etiketler Nasıl Tasarlanır? Merak edilirken Kraft etiket tasarımında şunlara dikkat edilir:

Etiket hazırlanırken uygun font seçimi yapılmalıdır

Yazıların okunaklı olması ve uygun renk seçimine dikkat edilmesi gerekir

Sektör ile uyumlu etiket tercihleri yapılmalıdır aksi takdirde etiket kullanım işlevini yitirir

Kraft etiketler ürün üzerine yerleştirilirken nasıl bir yerleştirme yapılacağına dikkat edilmelidir. Tel zımba ya da iple monte yöntemleri bu tür malzemelerde kullanılan uygulamalar arasındadır

Kraft Etiketler Nerelerde Kullanılır?

Merak edilenler arasında yer alan sorulardan biri de Kraft etiketlerin kullanım alanlarıdır. Şık tasarımlara sahip olan bu tür etiketler için Kraft Etiketler Nerelerde Kullanılır? Dendiğinde söylenebilecek birkaç başlık bulunur

Düğün hediyelikleri

Kınalarda sunulan ürünler

Nişanlardaki hediyelikler

Birçok hediyelik çeşidi

Kraft etiket tasarlanırken dikkat çekici özelliklere sahip olması istenir. Tasarım aşamasında özgünlük oldukça önemli olurken bu tür malzemeler doğru tasarlandıklarında işletmenin prestijini olumlu yönde etkilerler. Firmaların ürünlerini tanıtmak ve müşterilerinin aklında kalmak için kullandığı yöntemlerden biri olan etiketler söz konusu olduğunda etiket nedir? Sorusu ile karşılaşılır. Etiket türleri arasında çeşitli örnekler vardır ve bunlardan biri de Kraft etiketlerdir. Kraft Etiket Nedir? Merak edilmekte olan bir konu olurken karton malzemelerden üretilen etiketler Kraft olarak tanımlanır.

Kraft etiket siparişleriniz için https://www.basyolla.com/kraft-sticker-etiket adresini ziyaret edebilir ve yükleyeceğiniz tasarımlarla siparişinizi verebilirsiniz.