Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri ile Kosovalı iş adamları; Güney Ege Bölgesi’ndeki iş ve yatırım olanaklarını daha yakından incelemek, sektörel kuruluşları gezerek yerinde görmek ve sektör temsilcileriyle karşılıklı görüşerek bilgi alışverişinde bulunmak üzere, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde bölgeye ziyaret gerçekleştirdi. 
Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2012 Eylül ayında Güneydoğu Avrupa Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) kuruluş konferansına katılım sağlamış böylece Kosova’daki diğer Ajanslarla görüşme imkanı bulmuştu. Ardından 2013 Şubat ayında, Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri, GEKA öncülüğünde Güney Ege’ye işbirliği ziyareti gerçekleştirerek bölgedeki sanayi kuruluşlarını ziyaret etmişlerdi. Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri ile Kosova’dan iş adamları, Bölgedeki şirketleri görmek ve birebir (B2B) görüşme olanağı bulmak amacıyla 6 Mayıs tarihinden 9 Mayıs tarihine kadar GEKA öncülüğünde Bölgeye ziyaret gerçekleştiriyor.
Gıda ve gıda işleme, Tekstil, tarım, ayakkabı, orman ürünleri, plastik ve arıcılık sektörlerinden 10 firma temsilcisi ile Kosova’daki 3 Kalkınma Ajansı temsilcisinin katıldığı ziyaretler; 6 Mayıs tarihinde Aydın ve Denizli’de gerçekleştirilen tanışma toplantıları ve firma eşleştirme etkinlikleriyle başladı.
Aydın’da GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ile GEKA çalışanlarının katıldığı etkinliğin ilk bölümünde; Aydın iş dünyası temsilcileri ile Kosovalı iş adamları bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Ajansı ve Güney Ege Bölgesi’ni anlatan sunumlar yapan GEKA temsilcilerinin ardından; Kosova temsilcileri, Kosova’nın iş ve yatırım imkanlarından Türkiye ve Kosova ekonomik ilişkilerine dair ayrıntılı bilgileri içeren kapsamlı bir sunum yapıldı.
Kosova Merkez Kalkınma Ajansı temsilcisi Hasan Neziri yaptığı konuşmada; Kosova’da telekominikasyon, tarım, enerji, metal, tekstil, turizm ve inşaat sektörlerinin gelişmekte olduğunu ve bu sektörlere yatırım yapılabileceğini belirtirken, Güney Ege Kalkınma Ajansı’na gerçekleştirdikleri organizasyon için teşekkür etti.
Kosova’yı kardeş ve dost ülke olarak gördüklerini belirten GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata; Türkiye’nin Kosova ile kurduğu sağlam siyasi ilişkileri ekonomik ve bilimsel alanlarda da geliştirilebileceğini ifade etti. Alata, “Ajans olarak bu anlamda üzerimize düşen görevi elimizden geldiği kadarıyla yapacağız ve ilişkilerin devam etmesi için çaba sarf edeceğiz. Bu ziyaret ticari ilişkilerin geliştirilmesinde iyi bir başlangıç oldu” dedi.
Etkinliğin ikinci bölümünde Denizli’ye geçen heyet, Denizli Ticaret Odası’nda 18 firma temsilcisiyle bir araya gelerek ikili görüşmeler düzenlendi. 7 Mayıs tarihinde Aydın, Denizli ve Muğla’ya 3 grup halinde firma ziyaretleri gerçekleştirecek heyet, kendi sektörlerinde şirketleri ve bu şirketlerin tesislerini yerinde görerek ikili görüşmeler gerçekleştirecekler. Böylece Kosovalı iş adamlarının Güney Ege’nin iş ve yatırım imkanlarını yerinde görmeleri sağlanacak. Pamukkale, Loadikya ve Afrodisyas’ı kapsayan kültür gezilerinin ardından heyet, 9 Mayıs tarihinde Kosova’ya İzmir’den hareket edecek.