Denizli’de geçtiğimiz çarşamba günü sabahı meydana gelen korkunç kazada Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile makam şoförü Muzaffer Akşehirli hayatını kaybetmiş ve koruma polis Ramazan Uğur da yaralanmıştı, kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma çerçevesinde, kazaya neden olan kamyon şoförü U.T. ile kamyonun sahibi A.Z., sorgularının ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

Korkunç kazada, kamyon şoförü U.T., kaza yaptıktan sonra olay yerinden bir süre kaçmış, ardından kendisi teslim olmuştu. Soruşturmayı genişleten savcılık, kamyonun sahibi Z.A. için de gözaltı kararı çıkarttı. Sorguları tamamlanan şüpheliler, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Öte yandan başsavcı ve makam şoförünün hayatını kaybettiği kazaya neden olan kamyonla ilgili birçok ihmal ortayı çıkmıştı. Kamyon şoförü U.T.’nin ehliyetinin, bir ay önce alkollü araç kullanmaktan 2019 yılına kadar el konulduğu, ayrıca şoförün SRC belgesinin de olmadığı belirlemişti. U.T.’nin kullandığı kiralık kamyonu araştıran ekipler, aracın kaza sırasında tonaj sınırının çok üstünde yük taşıdığını ve araç muayenesinin de olmadığını tespit etmişti.