Denizli'nin Çivril ilçesinde Muharip Gaziler Derneği binasında gerçekleşen törene Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Çivril Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Necati İlhan,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emekli Albay M.Şükrü Tandoğan, dernek üyeleri ve gaziler ile aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Çivril Gaziler Derneği Başkanı Hasan Genç, Kore Askeri ataşesine ve katılımcılara teşekkür ederek Gazilerin vatan için canını ortaya koyan kahramanlar olduğunu söyledi.
Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Albay Jooseong Han’a gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederek Türk Milleti’nin tarih boyunca yardıma ihtiyacı olan herkese yardım elini uzatan bir millet olduğunu belirterek, "Allah bir daha hiçbir millete savaş göstermesin" dedi.

"GÜNEY KORE HALKI OLARAK SİZLERİ SONSUZA DEK ANACAĞIZ"
Güney Kore Askeri Ataşesi Albay Jooseong Han, Kore Savaşı’nda Türk askerinin üstün fedakarlıkları gösterdiğini belirterek, "Güney Kore halkı olarak sizleri sonsuza kadar anacağız. Orada yazdığınız kahramanlık destanı sayesinde biz bugün bu konumdayız. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. Han, program sonunda Kore gazisi Ali Çelik’in torunlarına burs belgelerini verdi.