Denizli’de hayvan sever öğretmen Medine Killi, rotvaydır cinsi iki köpeği için Bağbaşı Mahallesi’nde oturduğu siteden villa kiraladı. Oturduğu sitede köpekleri yüzünden bir komşusu ile de mahkemelik olan Killi, hayvanları çok sevdiğini iki köpeği dışında Sarpi cinsi 7 yaşında ‘Mariya’ ismini verdiği bir köpeği daha olduğunu söyleyerek, “Rotyavdır cinsi köpeklerimden 2 yaşındaki erkek olanın ismi ‘Asi’, 11 aylık dişi köpeğimin ismi ise ‘ateş’. Ateş, Macaristan 45 günlükken bana geldi. Site dışında özel olarak hazırladığım kulübede köpeklerim bir yıl kaldı. Daha güvenli ve köpeklerim daha rahat etsin diye de bir ay önce sitemdeki boş villalardan birini köpeklerim için kiraladım. Köpeklerimin kulübesini de kiraladığım villanın bahçesine kurdum. Her sabah okula gitmeden önce köpeklerimin düzenli bakımını yapıyorum. Onları yürüyüşe çıkarttıktan sonra kulübelerine bırakarak okula gidiyorum. Köpeklerimin hepsinin aşıları ve veteriner bakımları tamdır. Hayvanları çok seviyorum, sokak köpekleri, kedileri de dâhil birçok hayvanında bakımını yaptım. Geçen yıllara kadar yılanımda vardı. Hayvanlara insanlar neden eziyet eder, onların canını neden yakar anlam veremiyorum. Benim köpeklerim benim çocuklarım gibi onlara bir şey olsa en çok ben üzülüyorum. Köpeklerimi sevmeyen bir komşumla mahkemeliğiz. Köpeklerimi öldürmek isteyen ve eziyet eden komşularımla kanun önünde hesaplaşacağım” diye konuştu.


Komşularla mahkemelik

Site içerisinde, site yönetiminin ortak kararıyla köpeklerinin bakımını ve temizliğini yaptığını ancak komşuları H. A ve K. A çiftinin köpeklerini zehirlemeye çalıştığını ve işkence ettiğini iddia eden Medine Killi, bu yüzden komşularıyla mahkemelik olduklarını da vurguladı. Komşularının kiraladığı villanın bahçesinde kulübelerinde kalan köpeklerine ‘Köpek Kovucu’ ismi verilen cihazla işkence ettiğini, daha öncede köpeklerin geçtiği yerlere zehirli köfteler bırakarak öldürmek istediklerini öne süren Killi, “Benim köpeklerim uysal ve eğitimli köpekler. Hiç kimseye zarar vermezler. Sitenin ortak kararıyla köpeklerimizi kiraladığım villanın bahçesinde bakıyorum. Ancak hayvan düşmanı komşularımla köpeklerim yüzünden mahkemelik oldum. Köpeklerime yapılan işkenceyi ve öldürme teşebbüsünü hiçbir zaman affetmeyeceğim. Onların hakkını sonuna kadar ne olursa olsun savunacağım. Hayvanlarında bir canının olduğu, onlarında yaşamaya hakkının olduğunu herkes çok iyi bilmeli. Köpeklerime yöneltilen köpek kovucu cihazının sinyalleri hayvanların beyin felci olmasına ve sonunda da ölmesine neden olabiliyor. Buna asla izin vermem ” diye konuştu.

Takdir ediyoruz

Denizli Hayvanları Koruma Derneği (DHKD) Başkanı Meryem Karabıyık’ta hayvan dostu Medine Kille’yi takdir ettiklerini söyledi. Köpekleri için villa kiralayan hayvan dostunun herkese örnek olması gerektiğini vurgulayan dernek Başkanı Karabıyık, “Hayvan dostu aynı zamanda öğretmen olan Medine Kille, çok asil bir davranış sergiledi. Bakımını üstlendiği köpekleri için villa kiraladı. Okulundan ve öğrencilerdin arta kalan zamanlarda köpeklerinin bakımını ve beslenmesini de yapan Medine öğretmenimiz ne yazık ki hayvan sevmeyen komşularının hoş olmayan davranışları ile karşı karşıya kalıyor. Biz ne şekilde olursa olsun hayvanlara yapılan her türlü şiddetin karşısındayız. Hayvan dostumuzun da yanındayız. Hayvanlara eziyet eden duyarsız insanlarında bir an önce bu tutumlarından vazgeçmelerini istiyoruz.” diye konuştu.