Denizli'nin Tavas İlçesine bağlı Denizoluk köyünde geçtiğimiz hafta İstanbul'da intihar ettiği belirtilen Komiser Veli Murtaza Harktı'nın cenazesi sessiz sedasız toprağa verildi.

2 Çocuk babası olan Veli Murtaza Harktı, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Büro Amirliğinde görev yapıyordu.

Olayın şokunu üzerinden atamayan Denizoluk köyü sakinleri ve Harktı'nın akrabaları, "Veli Murtaza Harktı, intihar ettiği belirtilerek cenazesi tarafımıza gönderildi. Hiçbir gazetede ve televizyonda yayınlanmayan olayın araştırılmasını istiyoruz. Olay nasıl ne şekilde oldu hiçbir bilgimiz yok, bizim tanıdığımız Veli Murtaza, intihar edecek bir kişiliğe sahip değildi. Görev yaptığı arkadaşları da böyle söylüyor. Apar topar köyümüze gönderilmesi, hiç bir basın kuruluşunda yer almaması bizi endişelendiriyor. Yetkililerden olayın araştırılmasını ve bize bilgi verilmesini istiyoruz." dediler. 

189243 sicil sayılı Komiser Veli Murtaza Harktı intiharıın ardından Denizli'ye bağlı Tavas İlçesinde sessiz sedasız defnedildi. Cenazesine köylülerinin yanısıra civar köylerden de katılım oldu.

polismerkezi.org sitesinin yorumu şu şekilde

"BASINDAN NEDEN SAKLANIYOR
Bu akşam saatlerinde haber merkezimize gelen bilgide İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir Komiserin intiharı üzerine olayla ilgili araştırma yaptık. Telefon açtığımız herkesin ağzına sanki kilit vurulmuş kimse bilgi vermeye yanaşmadı.İntihar olayının Emniyet Genel Müdürlüğü destekli polis haber sitelerinde neden yayınlanmadığınıda anlamakta zorlandık. Haberin peşine düşen ekibimiz acı olayın ne yazık ki doğru olduğunu tespit etti. İntihar eden Komiserin Denizli'ye bağlı Tavas İlçesinde defnedildi.

BU KAÇINCI İNTİHAR?

Gerek basına yansıyan gerekse bu olayda olduğu gibi basından sır gibi saklanan polis intiharları ne yazık ki Polislerin canını acıtmaya devam ediyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Polisin intiharlarının ardından ekonomik kriz, aile sorunu gibi basit açıklamalarla konuyu saptırmayın. Polislerin neden silahı kafasına dayayacak hale geldiğini dikkatlice irdeleyin. Ne olur bu soruna bir an önce çare bulun. Daha fazla polis artık canına kıymasın. "