Hierapolis antik kentinde bulunan ve tarihi kalıntılarıyla eşsiz bir görüntü sergileyen Kleopatra havuzunda, ikili heyecan verici bir şov gerçekleştirdi.
Filipinler’deki pirinç tarlalarından Bosna Hersek’in karlı dağlarına kadar dünyanın pek çok farklı bölgesinde “wake skate” (su kaykayı) yapan Red Bull sporcusu Brain Grubb, dünya seyahatinde yeni durak olarak Türkiye’yi seçti. ABD’li Brian Grubb ve Alman Marcel Tilwitz, bugüne kadar özel bir etkinliğin mekanı olmayan Hierapolis antik kenti için Denizli’ye geldi.

Zeminindeki antik kalıntılarla ve duru suyuyla tanınan Kleopatra havuzunda wake skate yapan ikilinin gösterisi, bir video projesine de ilham verdi. Amerika ve Almanya’da da yayınlanacak video ile Denizli’nin tanıtımına büyük katkı sağlanacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen projede Kleopatra havuzu iki sporcunun performansı için özel olarak hazırlandı. Çekimler sırasında yapay engeller kullanıldı ve tarihi kalıntılar özenle korundu.

Hierapolis kentinin tarihi 2000 yıl öncesine dayanıyor. Romalı komutan Marcus Antonius’un Mısır Kraliçesi Kleopatra için yaptırdığı iddia edilen havuz 7. yüzyılda yaşanan depremle harabe haline geldi. Havuzun içindeki kalıntılarla birlikte her mevsim 36 derece olan sıcak suyuyla tanınan Klaopatra havuzu, hem yerli hem de yabancı turistler için bir ilgi odağı. İki sporcu için ise bu özel tarihi harabenin kısa iniş mesafesi ve tarihi kalıntılarla dolu zemini zorlayıcı oldu.

“Yeryüzünün saklı cennetlerini arayarak dünyayı geziyorum. Bugüne kadar wake skate yapılmamış mekanları araştırıyorum. Denizli’deki antik kent ve havuz, bu sporu yapmak için çok özel bir yerdi. Daha önce yaptıklarımızdan çok farklıydı. Kleopatra havuzunda çok sığ bir su var. Zeminde ise sütun kalıntıları ve kayalar var. Çekim için rayları kurmak ve havuzu hazırlamak sanırım en büyük zorluktu. Hızlanmak, zıplamak ve atlayış bitince durmak için havuz yeterli boyutlardaydı. Hızlanmak için bizi çeken elektrikli bir vinç kullandık. Taşların ve sütunların yerlerini ezberledik. Onların üstüne düşmemek ve onlara zarar vermemek için büyük çaba sarf ettik. Rayı koyduktan sonra hızlanıp kaymak ve inişi yapmak için derin ve güzel bir rota elde ettik. Tarihi değeri olan ve bu kadar güzel bir mekanda wake skate yapmak mükemmel bir deneyimdi. Ayrıca soğuk havada sıcak bir havuzda kaymak eşsiz bir duygu oldu.”