Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Özgecan Aslan’a ithafen gerçekleştireceklerini söyleyerek, “Kadınlar özel hayatımızda, sosyal hayatımızda her zaman çok önemli bir role sahip. Onlar her şeyden önce anne, eş, hayat arkadaşı ve biz erkeklerin en büyük destekçisi. Bugün de Merkezefendi Belediye Meclisi olarak kadınların doldurduğu bir mecliste konuşmaktan mutluluk duyuyorum.

Kadınların hayatımızdaki yerini çok iyi biliyoruz ve kadınların olmadığı bir hayatı yok sayıyoruz. Merkezefendi Belediye Meclisi olarak 8 Mart 2015 Dünya Kadınlar Günü’nü Özgecan Aslan kardeşimize ithaf ediyoruz. Bu özel güne daha bir gün var ama etkinliklerimize bugünden başladık. Buradan da bir duyuruda bulunmak istiyoruz. yarın Pazar günü saat 15.00’te Merkezefendi Belediyesi önünden Çınar Meydanı’na kadar, kadınlarımızla yürüyeceğiz ve ellerimizde Özgecan Aslan, dövizleri olacak, herkesi bu yürüyüşe bekliyoruz” dedi.

Merkezefendi Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nurten Karakış, 8 Mart’ın tarihçesini okudu ve bir daha “Özgecan gibi kızlarımız öldürülmesin” dedi.
Merkezefendi Belediyesi MHP Meclis Üyesi Ebru Leman Kalkan ise kadın cinayetleri oranının artmasının tek sorumlusunun erkek egemen yönetim sistemi olduğunu söylerken, yönetici kademlerine kadınların getirilmesiyle ancak, kadın cinayetlerinin önleyeceğini söyledi.
Konuşmaların ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, meclisi dolduran bayanların tek tek kadınlar gününü kutlayarak karanfil dağıttı. Etkinlik sonrası Mart Ayı’nın ilk meclis toplantısı tüm meclis üyelerinin katılımıyla devam etti.