HABERDENİZLİ.COM

Bu kadarda olmaz dedirten olay, 2019 Aralık ayında Kale ilçesinde yaşandı. İddiaya göre ilçedeki bir lisede eğitime devam eden 14 yaşındaki kız çocuğu öğretmenine babasının kendisine karşı uygunsuz davranışları olduğunu söyledi. Öğretmen öğrencisinin anlattıklarını okul yönetimi ile paylaşmasının ardından yönetim savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrası harekete geçen ekipler 14 yaşındaki kız çocuğunun pedagog eşliğinde ifadesini aldı. 14 yaşındaki lise öğrencisi ifadesinde,  babası M.E.’nin kendisini dereye götürüp giysilerini çıkardığını, bu şekilde beraber dereye girdiklerini, babasının kendisine yarım saat boyunca sözlü ve fiziki cinsel tacizde bulunduğunu ve 2 kere daha farklı zamanlarda benzer şekilde taciz ettiğini ifade etti. İğrenç konu muhatabı olan Baba M.E. ise suçlamaları reddetti.

 BABA YAŞANANLARI KABUL ETTİ

 İfadeler üzerine Kale Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Baba M.E., tutuklanma talebiyle gönderildiği Kale Sulh Ceza Hakimliğinde yapılan sorgusunda suçlamaları kabul etti, tutuklandı.

ÇOCUK, İFADE DEĞİŞTİRDİ

Soruşturma kapsamında Denizli 5’nci Ağır Ceza Mahkemesince babaya ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 103/1-1, 103/1-3, 103/4, 43/1 ve 53’nci maddeleri uyarınca 59 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Geçtiğimiz Şubat ayında görülen davada baba, suçlamaları bu kez reddetti. Çocuk ise ifade değiştirerek böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

 ALT SINIRDAN VERİLEN CEZAYA İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

 Görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, çelişkili ifadeler veren çocuğun ilk ifadelerini esas aldı. Babaya cezanın alt sınırından 22 yıl 6 ay ceza verdi. Mahkeme iyi hal indirimi de uygulayarak, cezayı 18 yıl 9 aya düşürdü.

Kaynak: denizlihaber.com