HABERDENİZLİ.COM

Açılış ve lansman toplantısında konuşan, Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi “Leader Projesi ile; Leblebicilik, Bıçakçılık ve Hayvancılık sektörlerini öne alarak ilçemizdeki üreticilerimiz, kadınlarımız ve gençlerimiz için katma değer yaratan projeler üreteceğiz. Adından daha sık söz ettiren ve bilinirliği daha yüksek bir Serinhisar haline gelme konusunda kalıcı ve katma değerli çalışmalara imza atacağız” dedi.

Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği yöneticisi İlker Özmen “İlçemizdeki leblebi, bıçak ve hayvan ürünleri ile kadınların ürettiği yerel ve yöresel ürünlerin Türkiye’deki ve dünyadaki tüketicilere daha hızlı ve kolay ulaşmalarına yönelik faaliyetler yapacağız.

Dernek yöneticisi İlker Özmen’in dernek faaliyetleri ile ilgili görüşlerini aldık.

“Derneğimizin açılış töreni ve proje lansmanı yaptık ve faaliyetlerimize başladık. İlk faaliyetimiz, Serinhisar yöresel ürünlerinin üretim ve pazarlama kapasitesi artırma, katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirme konularını ele aldığımız kadınlar toplantısı oldu. Toplantımızın öne çıkan fikirlerinden birisi önümüzdeki günlerde adını daha sık duyacağınızı düşündüğümüz "Leblebili Kurabiye" oldu.

Bir sonraki faaliyetimiz ise sosyal ve kültürel yapıyı canlandırma odaklı gençler toplantısı oldu. İlçemizde sinema, tiyatro gibi kültürel etkinliklerin daha sık yapılması, sokak hayvanlarına ve atıkların geri dönüşümüne yönelik projeler geliştirilmesi toplantının öne çıkan konuları oldu.

Kadın emeğini ekonomiye daha fazla dahil etme ve kadın üretimlerini tüketicilere daha etkin ulaştırmayı amaçlayan kadınlar toplantılarımız ile gençlerin Serinhisar'ın gelişimine yönelik fikirlerinin güçlendirilmesi ve bu fikirlerin proje haline getirilmesini amaçlayan gençler toplantılarımız devam edecek.”