ERZİNCAN (CİHAN)- Türk Kızılayı Kan Merkezi Erzincan Şubesi Saat Kulesi mevkisinde kurduğu stantta, iftardan sonra saat 21.00-24.00 saatleri arasında kan bağışçılarını bekliyor.     
    Erzincan Barış Manço Parkı'ndaki Saat Kulesi yanına kurdukları kan bağışı otobüsü ile kan toplamaya devam eden Kızılay Kan Merkezi, bu sayede birçok kan bağışçısına ulaşmayı amaçlıyor. Kızılay Kan Merkezi Erzincan Şubesi Doktoru Buket Seyyah Altıntaş, “Saat Kulesi yanında Kızılay kan bağış otobüsünü konuşlandırdı. Ramazan ayının sonuna kadar kan bağışı otobüsümüzde kan toplamaya devam edeceğiz. Erzincan halkını kan bağışında bulunmak üzere otobüsümüze bekliyoruz." dedi.
    Kan bağışının faydalarına değinen Altıntaş, şu bilgileri verdi: "Kan bağışı ile kandaki yağ oranı yüzde 50 oranında düşmektedir. Kan bağışında bulunan donörler düzenli kan bağışında bulunmaları halinde genç bir insanın 20–25 yaşındaki insanın kemik iliği gibi genç kalabilmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda yılda en az bir kez kan bağışında bulunan insanların kalp ve damar hastalıklarına yakalanma oranlarının büyük ölçüde en aza indiğini göstermektedir. Bu yüzden hem kendi sağlığımız hem de başka tanımadığımız insanların sağlığına kavuşmaları için kan bağışında bulunmalıyız.” CİHAN