Muğla’nın Marmaris ilçesinde sahile Hindistan ve Güney Amerika’da yetişen “Yak" cinsi sığır leşi vurdu. Hayvanın kulaklarında damga bulunmadığı öğrenilirken sığırın, yük gemisinde öldüğü ve denize atıldığı tahmin ediliyor. 
Edinilen bilgiye göre; Sabah saatlerinde Uzunyalı ‘da sığır leşi bulunduğu ihbarı üzerine belediye ekipleri sahile gitti. Ekipler karşılarında yaklaşık 1 ton ağırlığında sığır leşi ile karşılaştı. Hayvanın Hindistan ve Güney Amerika’da yetişen Yak cinsi sığır olduğu sırtındaki hörgücünden anlaşıldı. Belediye ekipleri Sığırın,kulaklarında herhangi bilgilendirici damga bulunmadığını belirledi. Sığırın nereden geldiği ise merak konusu oldu.
Hayvanın leşi olay yerine gelen belediye ekipleri tarafından kepçe yardımıyla kaldırıldı.Asya'ya ve tropikal Afrika ile Madagaskar'a özgü, evcil, geviş getiren, boynuzlugiller familyasından olan sığırın nasıl sahile vurduğu ve neden öldüğü yetkililer tarafından araştırılıyor. Hayvanın deniz yolu ile başka bir ülkeye götürülürken gemide öldüğü ve denize bırakıldığı tahmin ediliyor.Veteriner Hekim Tülin Özcan, sığır leşinin Yak cinsi olduğunu belirterek, Türkiye’de yetiştirilmediğini muhtemelen başka bir ülkeye deniz yoluyla götürülürken gemide ölmüş olduğunu ve denize bırakılmış olabileceğini belirtti. Özcan, ithal canlı hayvan sevkıyatının bakanlık tarafından özel izinle yapıldığını belirtti.