Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kıyı bölgelerinde turist sayısında yılın ilk altı ayında düşüş yaşanırken İstanbul ve Anadolu'nun belli başlı yerlerinde artış olduğunu, Anadolu'nun her tarafında turizmin yapılır hale geldiğini söyledi. TÜROFED'in haziran ayı yönetim kurulu toplantısı Denizli’de yapıldı. Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, TÜROFED Başkanı Ayık ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

TÜROFED Yönetim Kurulu'nun her ay başka bir üyenin misafiri olarak toplandığını belirten Ayık, turizm sektöründe ülke olarak önemli adımlar atıldığını söyledi: “Sevindirici olan önemli bir nokta, kıyı bölgelerimizde ilk altı ayda düşüş yaşamış olsak bile özellikle İstanbul ve Anadolu'nun belli başlı yerlerinde artışın devam etmesidir. Bugün Anadolu'nun her tarafında turizm yapar hale geldik, çünkü son 10 yılda altyapımızı önemli bir şekilde geliştirdik, her yeri ulaşılabilir hale getirdik. Türkiye'nin her noktası, birer turizm merkezi olma potansiyeline sahip. D'oğal, tarihi ve kültürel değerlerimizin hepsi, ülkemizi ziyaret edenler için bir özelliktir. Yeter ki biz bu tarz çalışmalarımıza emin adımlarla devam edelim.”

Pamukkale'nin dünyada eşi olmayan ve Türkiye'nin sahip olduğu en özel noktalarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Osman Ayık, “Türkiye'nin bu anlamda birkaç bölgesi var. Dünyada eşi olmayan önemli değerlerden bir tanesi. Bunun bilincinde olmamız lazım. Pamukkale'nin her zaman bize zenginlik katan, çeşitlilik katan bir özelliği vardır. Dolayısıyla her zaman korumamız, sunumunu, tanıtımını geliştirmemiz lazım. Burada devam eden kazıları çok hızlı bir şekilde nihayete erdirip birtakım değerleri daha kolay bir şekilde insanlara sunulabilir, erişilebilir hale getirdiğimiz takdirde her geçen gün Pamukkale'deki ziyaretçi sayısını arttıracağız. Bugün Anadolu turlarının uğrak noktası olarak görünen Pamukkale'yi, bir gecelik ziyaretler için gelinen bir nokta olmaktan çıkarıp gerçek özelliklerini biraz daha ön plana çıkarmalıyız. Konaklama sürelerini arttırarak, buradaki ziyaretçilere daha farklı konsept sunarak Pamukkale'nin hakettiği ve gerçekten alması gereken sayıda ziyaretçiyi alacağına inanıyoruz.” dedi.

Vali Demir ise UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Pamukkale’de 2012 yılında uygulamaya koydukları projeler hakkında bilgi verdi. Özellikle Karahayıt’taki şehir dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulunan Demir, “Yaklaşık yüzde 90’ı ruhsatsız olan belde merkezindeki pansiyonlara yönelik çalışma yapıyoruz. Öncelikli olarak fay açılma çatlağı üzerinde yapı yasağı bulunan, yerleşime uygun olmayan alanların yapılardan arındırılması, ikinci olarak proje alanının yakın çevresindeki Hazine mülkiyetindeki alanlarla birlikte değerlendirilerek sağlıklı, planlı bir yapılaşma sağlamaya çalışıyoruz. Termal turizminin geliştirilerek sağlık ve tedavi amaçlı kür merkezi, konaklama tesisi ve hastanenin birarada olduğu üçlü konsept ve Türkiye’de bir ilk olacak, markalaşmış bir termal kentin oluşturulması amaçlanmaktadır.” şeklinde konuştu.