Kırgızistanlı bir grup aileleriyle birlikte ülkemize ziyarete geldiler. Kırgızistan Üniversitesi’nde aynı dönemde eğitim gören; bugün kimisi iş adamı, kimi öğretim görevlisi, kimi şirket yöneticisi konumunda bulunan 18 Kırgızistanlı ve eşleri; Çine ihracat yapan iş adamı Ömer Akkuş öncülüğünde öncelikle İstanbul’u devamında ise ülkemizin önemli sanayi şehirlerinden Denizli’yi ziyaret ettiler.

Ziyaretlerini daha ziyade kültürel olarak planladıklarının bilgisini veren Ömer Akkuş, aynı zamanda yatırım amaçlı bilgi edinme imkanı da elde ettiklerini ifade etti. İlk olarak İstanbul’da Topkapı Sarayı, Minia Türk ve Ayasofya gibi tüm dünyanın ilgisini çeken mekanları ziyaret ettiklerini devamında ise Denizli’yi tercih ettiklerini belirtti. Grup içerisinde herkesin Denizli’yi çok beğendiği ve oldukça memnun ayrıldıklarını dile getirdi.

Denizli’nin tarihi ve doğal güzelliklerinden en önemlisi Pamukkale antik kentini gezen grup termal su ve travertenler ile ilgili bilgi aldı. Dünyaca ünlü tekstil ürünlerine de ilgi gösteren grup üyeleri ülkelerine götürmek üzere çok miktarda tekstil ürünü satın aldı. Tekstil’in başlangıcının Hierapolis antik kenti olduğunun bilgisini edindiler ve oldukça memnun oldular.

Seyahat kapsamında programlarında yer alan sivil toplum örgütü ziyaretini de gerçekleştiren Kırgızistanlı grup üyeleri Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nde öğle yemeği ikramıyla karşılandı. Dernek Başkanı Hakan Yörükoğlu amaçları ve işleyişleri hakkında bilgi verdi. Grup üyelerinden birinin ülkesinde dernek faaliyetlerinde bulunuyor olması fikir alışverişi yapma imkanı sağladı. Kırgızistanlı grup ilgilerine teşekkür ettikleri Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Yörükoğlu’na plaket takdim ettiler. Aynıyla mukabelede bulunan Hakan Yörükoğlu da ziyaretlerinden ötürü memnuniyetlerini dile getirdi.

Denizli’deki son duraklarında termal suyun keyfini çıkarma imkanı bulan Kırgızistanlı grup Umut Termal Otel’de bir gece konakladı. Gruba öncülük eden Ömer Akkuş Denizli’yi tercih ettikleri için oldukça memnun olduklarını, seyahatin oldukça verimli geçtiğini bu kapsamda emeği olanlara teşekkürlerini iletti.