ANKARA (CİHAN)- Kimse Yok Mu Derneği'nin Sudan’a gönderdiği sağlık ekipleri, ailelerinin isteği ile sünnet olmayı bekleyen Sudanlı yoksul ve yetim çocukları sevindiriyor. Sudan'ın Nyala kentinde yapılan sünnet operasyonlarından 3 bin 150 çocuk faydalandı.
Sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve maddi imkânsızlıktan dolayı henüz sünnet olamamış on binlerce çocuk, sünnet mutluluğunu Kimse Yok Mu Derneği'nin ülkeye gönderdiği sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalar sayesinde yaşıyor. Sudan’da maddi imkânsızlıktan dolayı binlerce yoksul ve yetim çocuk ergenlik yaşına yakın bir yaşta sünnet olabildiğine dikkat çeken dernek yetkilileri, her ay gönüllü sağlık ekiplerinin Sudan’da 20 gün süren sünnet operasyonları gerçekleştirdiğini bildirdi. Operasyonlarda iki doktor ve bir sağlık memuru görev alıyor. Sünnetlere Sudanlı hekimler ve sağlık ekipleri de destek veriyor. Proje aynı zamanda yerel sağlık personelinin konuyla ilgili bilgilendirilmesini ve eğitilmesini de amaçlıyor. Kimse Yok Mu Derneği’nin bu ay başlattığı çalışmalar, temmuz ayına kadar devam edecek.
Sünnet olduktan sonra Sudanlı çocuklara Kimse Yok Mu tarafından yöresel kıyafetler ve oyuncaklar hediye ediliyor. Mart ayında başlayan ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA)'nın desteği ile yürütülen proje yardımseverlerin desteğiyle sürüyor.

"SİZDE BİR SUDANLI ÇOCUĞU SÜNNET ETTİREBİLİRSİNİZ"
Kimse Yok Mu yetkilileri Sudan’da bir çocuğun sünnet ettirilmesinin maliyetinin 25 dolar olduğunu belirterek, hayırseverler kampanyaya katılarak bir Sudanlı çocuğu sünnet ettirebileceğine vurgu yaptı.
Vatandaşların Sudan Sünnet Kampanyası'na destek için kredi kartıyla online bağış yapabildiğine dikkat çeken yetkililer, yurtdışı kampanya hesap numaraları açıklama alanına “Sudan'da Sünnet” yazarak EFT yada havale göndererek bağış yapılabildiğini ayrıca Turkcell, Vodafone ve Avea hatlardan 'SS' yazıp 5777 kısa mesaj göndererek, 5 TL bağışlanabileceğini kaydetti.

CİHAN