Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ, yurtiçindeki 29 şubesi ve dünya genelinde binlerce gönüllüsüyle ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştıran derneklerinin ramazan çalışmalarına başladığını, bu yıl ihtiyaç sahibi ailelere 5 bin kumanya paketi dağıtacaklarını söyledi. Aytuğ, Derneği Şube Müdürü Mehmet Tulunay’la birlikte dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Tulunay, Kimse Yok Mu’nun her ramazan olduğu gibi rahmet ayının bereketini yardım seferberliğine dönüştüreceğini belirterek, “Yurtdışı hedeflerimiz, 70 ülkede 63 bin kumanya paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak ve yüz binlerce kişiye iftar yemeği vermek. Bağışçılarımız, ramazanda hiç yorulmadan her akşam dilediğiniz kadar kişiye iftar verebilir. Bunun için 'Denizli' yazıp 5777’ye kısa mesajla göndererek 5 liralık bağış yapılabilecek.” dedi.

Derneğin özellikle Sudan ve Somali gibi ülkelerde yaptığı yardımlar hakkında da bilgi veren Şube Müdürü Tulunay, “Denizli’den Somali’ye bu zamana kadar giden ayni yardım miktarı 200 bin 762, nakdi yardım ise 325 bin 213 lira olmuştur. Ayrıca derneğimize gelip kumbarasını, harçlıklarını Somalili kardeşleri için bağışlayan çocuklarımız da var. Sudan’da bugüne kadarki 9 bin 141 katarakt ameliyatının bin 180’sini Denizlili doktorlar yapmış, ayrıca 51 bin 143 liralık ilaç yardımı yapılmıştır.” şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Aytuğ ise bu ramazanda Denizli’de iftar çadırı kurulmayacağından dolayı ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere 5 bin kumanya paketi hazırlayacaklarını bildirdi. Paketlerin yurtiçi bedelinin 70 lira, yurtdışı bedelininse 40 dolar olduğunu kaydederek, “30 gün boyunca 30 ihtiyaç sahibi ailenin evinde olmak üzere Denizli şubesi gönüllüleriyle birlikte iftar programı düzenleyeceğiz. Bu yıl kardeş aile buluşmaları, 500 kişilik iftar yemeğiyle gerçekleşecek.” dedi.

'YARDIM DERNEKLERİ ARASINDA İLETİŞİM İHTİYACI VAR'

Fahrettin Aytuğ, ihtiyaç sahibi bir kişinin çeşitli derneklerden yardım almasına engel olabilecek bir sistem kurulmasıyla ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: “Yardım dernekleri arasında bir ağ kurulsa, onların yaptığı yardımı görsek çok faydalı olur. Bazen aynı kişi, dernekleri dolaşarak hepsinden yardım alabiliyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın bu yönde bir çalışması var ancak henüz sonuçlanmadı.”

Toplantıdan sonra dernek yetkilileri, basın mensuplarına giyim mağazalarını gezdirdi.