Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi, yardımseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya getirerek 400 kişiye ulaşan 'Kardeş Aile'ler birlikte iftar yaptı. Kayhan Mahallesi’ndeki Çağlayan Catering’de düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Aytuğ, Şube Müdürü Mehmet Tulunay, iş adamları ve kardeş aileler katıldı.

Vali Yardımcısı Acar, iftar sonrası yaptığı konuşmada, dernek yetkililerine mübarek Ramazan akşamı iftarda bir araya getirdiği için teşekkür etti. Acar, “Derneğin aşağı yukarı 15 yılık bir geçmişi var. Denizli'de 2007'de kurulan dernek, 5 yıl geçmesine rağmen ilimizde oldukça güzel hizmetleri var. Onları yakinen müşahede ediyoruz, görüyoruz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında olandan alıp olmayana verip güzel bir köprü görevini görüyorlar. Ben bu güzel çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”dedi.

Başkan Yardımcısı Çınar da yardımlaşmanın önemli olduğuna değindi. Çınar, “Bizler emaneti bu gibi kuruluşlara verdiğimiz zaman sorumluluğumuz bitiyor. Asıl bundan sonraki yükü yüklenen bu kurumlar, emaneti gerçek anlamdaki kişilere ulaştırmanın titizliği ile çalışıyorlar. Bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.,

'KARDEŞ AİLE PROJESİ TOPLUMDA BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLIYOR'

Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şube Başkanı Aytuğ ise “Kardeş Aile” projesinin ihtiyaç sahibi ailelere yardımı kapsayan bir proje olduğunu anlattı. Aytuğ, “Bu proje ile maddi durumu elverişli, imkânı olan aileler ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturularak onlara maddi ve manevi anlamda destek olmaları için zemin oluşturulmuştur. Bu proje aynı zamanda toplumda birlik ve beraberliği sağlayacak bir projedir.” şeklinde konuştu.
.
Hayırseverlerin yaptığı ayni ve nakdi yardımları emanetçi titizliği ile inceleyip veren el ile alan eli buluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Aytuğ, “İyi bilinmelidir ki Allahü Teala bizlere sahip olduğumuz imkanları imtihan için vermiştir. Allah'ın verdiği nimetler karşısında şükrünü eda etmek isteyen zenginimiz fakirin hakkının vermek suretiyle imtihanı kazanacaktır. Malını infak suretiyle, zekâtla sadakayla muhafaza edecektir. Mağdur ailelere dağıtılmak üzere sayısı sizler tarafından takdir edilecek erzak poşetlerimize katkılarınızla ve 5 lira değerinde Denizli yazıp 5777'ye mesaj çekerek destekleyebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Aytuğ, ihtiyaç sahibi ve yardımseverlerin katılımıyla gerçekleştirdikleri ''Kardeş Aile İftarı''nda 400 kişiyi buluşturduklarını bu proje ile ihtiyaç sahibi aile ile varlıklı aile arasında köprü olup, kardeşlik bağları oluşmasına vesile olduklarını sözlerine ekledi.