Geçtiğimiz Çarşamba günü Denizli merkezi ve ilçelerde bulunan Otel, Motel, Pansiyon, Bekar odaları ve Apartları denetleyen Emniyet, buralarda yaşayan  yabancı uyruklu kişilere yönelik denetim yaptı. İşletmelerin Kimlik Bildirme Sistemi ni de denetleyen ekipler, konaklayan şahısları sisteme eklemeyen birçok işletmeye ağır para cezası uyguladı. 
Denetimlerde 21 apart daire yetkilisine ayrı ayrı  10 bin 383 lira para cezası uygulandı. 
Yine 11 adet Otel, motel ve pansiyona konaklayanların kimliğini bildirmediği için ayrı ayrı 5 bin 191 lira idari para cezası uygulandı.  Denetimlerde toplam 32 işletmeye  275 bin 144 lira para cezası uygulandı. 

Türkiye’ye kaçak gelen ve vizesizler yakalandı

Kontroller sırasında apartlarda yapılan aramalarda  yabancı uyruklu şahıslardan 4 Afgan ve 1 İranlı  uyruklu kişinin Ülkeye kaçak yollarla giriş yaptığı tespit edildi.  Yine kontroller sırasında 1 Özbekistan ve 1 İran uyruklu bayanın Vize ihlali yaptığı tespit edildi. 

Ayrıca Türkiye’de bulunan ve tüm İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından kendi illerinde konaklamaları için Uluslararası Koruma Kimlik belgesi verilen İran uyruklu şahısların, kendi illerinden izin almaksızın Denizli’ye gelerek konakladıkları tespit edildi.  Yakalanan 22 İran uyruklu şahsa kendi illerine gitmeleri ile ilgili gerekli tebliğleri yapan emniyet  durumu Denizli Göç İdaresine bildirdi.