Konu gıda alışverişine geldiğinde, tüketici tarafında beklenen talep ve oluşan arz doğrultusunda; alışveriş ihtiyacı süregelmeye devam ediyor.

Toplum sağlığını koruyarak aynı anda, hem ekonomik hem de geniş ürün yelpazesi sunan parekanda mağazaları, halk tarafınan en çok tercih edilenlerden. Tüketiciler öncelik olarak sağlık hususlarına, devamındaysa bütçe hususunu dikkate alarak alışveriş yapıyorlar.

Her il ve ilçede olan mağaza sayısıyla birçok mağaza ve firma, rakip firmalarından sıyrılmaya çalışıyor.

Beslenme konusunda sıkıntı yaşayan kimseler, alışveriş için perakende mağazaları mı tercih ediyorlar? Bundaki esas etken bütçe mi, yoksa sağlık mı?

Araştırmalar Perakendeyi Gösteriyor

Üniversite öğrencilerinden, kalabalık ailelere kadar birçok farklı bütçe aralığındaki tüketici kesim için temel gıda alışverişi bu tür mağaza zincirlerinden tercih ediliyor. Bunun ilgili en büyük motivasyon bütçe tarafında toplanıyor. Toplu gıda alışverişleri için, ilk olarak bu mağazalar tercih ediliyor ve satış profilleri olarak birçok bütçeye hitap ediyorlar.

Aynı şekilde, ortak perakende ile aranılan bir ürün için birden fazla seçenek ve marka farklılıkları sunması da bu hususta önemli olan diğer ikinci madde.

Toplu Perakende Alışveriş Sağlıksız Beslenmeyi Tetikliyor mu?

Kalabalık bir aile ya da sık beslenme rutini olan kişiler alışveriş için Perakende mağazalarını tercih ediyorlar, özellikle sanal broşürlerle alışveriş çok daha hızlı gerçekleşebiliyor. Çünkü dijital platformda kampanyaları takip etmek çok daha hızlı.

Tüketiciler, aynı motivasyon içerisinde, aylık toplu mutfak ve ihtiyaç alışverişlerini bu mağazalardan tercih ediyorlar. Son dönemde popülerleşen eve hizmet uygulamalarında da alışveriş çılgınlığı tam gaz ediyor. Tüketiciler, BİM gibi perakenda mağazalarının dahi sanal platformlarda da satış yapmasıyla (özel indirim ve kampanyalarla birlikte) ihtiyaçlarını daha hızlı karşılayabiliyorlar

Sadece ev ihtiyaçları değil, toplu yapılacak diğer alışverişler için de perakende mağazaları, rakiplerini bu anlamda sollayabiliyor. Tüketiciller sağlık ve bütçe unsurlarını, gösterişli ambalajlardan çok daha az önemsiyor gibi gözüküyor.