31 Mart yerel seçimleri için Denizli'de miting düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 29 Ekim Bulvarı’nda vatandaşa hitap etti. 

Denizli’de 29 Ekim Bulvarı’nda saat 17.30’da başlayan mitingde mikrofonu ilk önce ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aldı. Tarımda, mutfakta, eğitimde sorunlar olduğunu 17 yılda bunların hiçbirisinin çözülmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çiftçinin herşeyine zam yapıldı. Suriyeliler’e 35 milyar para harcanıyor. Çiftçiye verilmesi gereken 14 milyar TL verilmiyor. Patates, soğan, sivribiber varlık kuyruklarımız oldu. 1 kişi işe alınacak 40 bin kişi kuyruğa giriyor. 17 yıldır tek başlarına yönetiyorlar. İstediği kanunu çıkarıp istediğini atadılar. 17 yılın sonunda bu milleti soğan kuyruğuna mahkum ettiler.” dedi.

denizli chp iyi parti ortak mitingi kılıçdaroğlu akşener

HEPİNİZ HEPİMİZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Kılıçdaroğlu, “Oy verdiniz tek başına iktidar yaptınız, kendi vicdanlarınıza sorun, nasıl oldu da bu ülkenin insanı soğan kuyruğuna girer. Cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Nüfusumuzun yarısı genç, cennet gibi ülkede cehennem gibi yaşıyoruz. İyi Parti’yle bir işbirliğimiz oldu bizimkisi demokrasi işbirliği, bayrağımızı korumanın işbirliği bu ülkenin huzuru için mücadelenin işbirliği. Güzel görkemli Türkiye mücadelesidir. Herkesin işi herkesin aşı, her evde tencere kaynasın, Atatürk'ün çağdaş Türkiye mücadelesidir. Hepiniz için hepimiz için mücadele ediyoruz.” dedi. 

denizli chp iyi parti ortak mitingi kılıçdaroğlu akşener

AKŞENER BU BİR YEREL SEÇİM KİMSE TARTIYA ÇIKMIYOR

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Cumhurbaşkanı 11 milyon CHP'liye 5 Milyon İyi partiliye 1 milyon Saadet ve DP'liye terörist dedi. Kutuplaştırarak, anayı kıza, babayı oğula evladı babaya düşman ettiler. Sizler bizim için bu ülkenin vatansever aslı unsuru olan vatandaşlarımızsınız. Bu bir yerel seçim, hiçbir genel başkan tartıya çıkmıyor. Siz: muhtar, Meclis üyesi, belediye başkanı seçeceksiniz. Cumhurbaşkanı sizin içinizden çıktığını söylüyor ama 300 korumayla geziyor. Hangi arabaya bindiği belli olmasın diye aynı arabadan 20 tane oluyor. Tarım Bakanı tarımda Avrupa’da birinciyiz diyor. O zaman anguslar nereden çıktı.” dedi. 

denizli chp iyi parti ortak mitingi kılıçdaroğlu akşener

Akşener, “Anne terliğini atarsanız seçmen velinimet olacak. Emekliye yüzde 10 kendine yüzde 26 zam yapıyor. İstihdam yaratılmasını istiyorsanız o kulağı çekeceksiniz ve kızartacaksınız. Tersini yaparsanız zamların altında inim inim inleyeceksiniz. Sakarya'daki tank palet fabrikası satıldı Katarlılar'a Katarlılar’dan geri almak için 500 milyon dolarlık uçağı satsın. 3 aylık emekli maaşımı bağışlayacağım. Hani beka meselesiydi. Milli savunma sanayinin köşe taşlarından tank palet fabrikasını ülkeye tekrar kazandırsın.” ifadesini kullandı.

denizli chp iyi parti ortak mitingi kılıçdaroğlu akşener

Hendeklerde 793 askerin şehit olduğunu söyleyen Akşener, bunun hesabının verilip verilmediğini sordu. Biri kadınının kocası, bir annenin evladı, bir çocuğun babasıydı. Sıfır terörle aldığın bu ülkede beka sorunu varsa sebebi sensin. Bunları niye yapıyorlar. Ekonomiyi konuşmayalım diye yapıyorlar ekonomiyi konuşacağız. İstanbul’un canı can da Tavas'ın canı patlıcan mı, tanzim satış orada niye yok.  Bütün bu parmak sallamanın, azarlamanın ortadan kalkması için bu kulağı çekin. Bunları yaparsanız işsiz işe kavuşur. Tencere kaynamaya başlar. Yandaş kayırma son bulur. Kul hakkı yiyenlerin şapkası öne düşer keli kalır. 5 müteahhide kurban oldunuz.” dedi.

denizli chp iyi parti ortak mitingi kılıçdaroğlu akşener

Sandıkta millet ittifakı adayına oy verilmesi sonucunda vatandaşa bereket geleceğini söyleyen Akşener “ O kulağı çekin, zam yağmuru dinsin, esnaf rahat etsin, atanamayanlar atansın, işsiz gençler iş bulsun” dedi.

denizli chp iyi parti ortak mitingi kılıçdaroğlu akşener

denizli chp iyi parti ortak mitingi kılıçdaroğlu akşener