Keçi kıllarının yegâne kullanım alanları kıl çadır sektörüdür. Yüzde yüz keçi kılından üretilen kıl çadır çeşitleri bu nedenden ötürü kalitesi ve sağlam yapısı ile ön plana çıkar. Birçok çadır kullanıcısının da ilk tercihi kıl çadır çeşitlerinden yana olmaktadır.

Keçi Kılının Kaliteli Yapısı Çadırlarda Göze Çarpar

Keçi kılı, fazla bir kullanım alanı olmasa da çok sağlam kalitede bir kıl türüdür. Bir çadır için yüzlerce ağırlıkta keçi kılı kullanılır. Bu özellik çadırların en üst düzeyde kaliteli olmasını sağlar. Keçi kılları kıl çadır üreticileri için çok değerli bir hammadde olma özelliği taşır. Özellikle yüksek dağ eteklerinde yaşayan keçiler buralarda daha fazla otlak şansı bulur. Bu nedenle bu kesimlerdeki keçilerin kılları daha uzun ve kaliteli bir yapıya sahip olur. Keçilerden özenle kesilen bu kıllar, atölyelerde dikkatle ayrılarak, kullanılabilecek kıllar seçilir. Daha sonra dokuma tezgahlarında kaliteli bir işçilik ile dokunur ve ip haline getirilir. Son olarak kıl çadır için gerekli olan çadır kumaşları üretilir. Bu işlemler için kullanılan hammaddenin fazla olması bu kumaşın oldukça ağır bir yapıya sahip olmasının nedeni olarak açıklanabilir.

Kıl Çadırlar Sert Hava Koşullarına Dayanıklıdır

Kıl çadır, dokuma şekli ile sık dokunan bir kumaştır. Bu sık dokuma özelliği kumaşlarda sert bir tabaka oluşmasına neden olur. Bu sayede kıl çadırlar, kullanım esnasında asla su geçirmez. Kış mevsiminde soğuk şartlara karşı oldukça dirençlidir. Yağmur suyunu emme özelliği gösteren kıl çadır modelleri, ne kadar suya maruz kalırsa kalsın, bu suyu içerisine hapseder. Yağmur suyunu emdikçe, çadır kumaşı şişmeye başlar. Bu sayede de gözenekleri iyice kapanarak dışarı ile teması keser. Kilo olarak fazlaca ağırlaşmasını sağlayan yağmur suyu, kuruyana kadar çadır bu şekilde kalır. Kurudukça gözenekler açılır ve çadır ilk haline geri döner.

Zararlı Böcek ve Haşerelere Karşı Korur

Keçi kılı yapısı itibari ile farklı bir kokuya ve dokuya sahiptir. Bu koku sayesinde böcekler bu kumaşta barınamazlar. Dokusu itibari ile de tırmanış gösteremezler. Bu nedenle içeri giremedikleri gibi, çadıra da tırmanmaları mümkün değildir. Kıl çadır siparişleriniz için sizde bizimle çalışmak isterseniz, kaliteli hizmetimiz için bize ulaşmanız yeterlidir.