Yeni 62. Hükümet ile birlikte Kıdem Tazminatı ile ilgili süreç merak konusu idi.  Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, ''Kıdem tazminatı 61. hükümetin programında var olan bir ifadeydi. Burada ifade etmiyoruz ama ortadan kaldırılmış anlamında değil'' yanıtını verdi.

61. Hükümet döneminde en fazla tartışılan konulardan birisi kıdem tazminatı düzenlemesi olmuştu. Yeni kurulan 62. Hükümetle konu tekrar gündemde. Milyonlarca çalışan kıdem tazminatı sürecini tekrar başlayıp başlamayacağını veya bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte bu konuya konun ilk muhatabı olan Çalışma Bakanı Faruk Çelik’ten yanıt geldi. Kıdem tazminatıyla ilgili bir soru üzerine Bakan Çelik, şunları söyledi, “62. hükümet programı son derece önemli, atılım dönemini içeren bir program. Önemli başlıklar içeriyor, demokrasi açısından, öncü Türkiye başlığı açısından ele alındığı zaman iddialı bir program olduğunu söyleyebiliriz. Bu programın en önemli unsurlarından biri sayın cumhurbaşkanımızın bıraktığı siyasi ve ekonomik mirasa karşı bir taahhüt. 12 yıl çok önemli hizmetler yapıldı bunlar kaldığı yerden daha ileri taşıyacak bir program.
Kıdem tazminatı 61. hükümetin programında var olan bir ifadeydi. Burada ifade etmiyoruz ama ortadan kaldırılmış anlamında değil. Kıdem tazminatı gibi son derece tarafları çalıştıran ilgilendiren bu konuda uzlaşma sağlanmadıkça bunu raftan indirilmemesi şeklinde sayın cumhurbaşkanımızın açık bir ifadesi oldu. Dolayısıyla yazmaktan ziyade uzlaşıyı gerektiren bir durum. Hak-İş direkt destek veriyor mesela. Türk-İş bu konuyu değerlendiriyor. DİSK de diğer sendikalarda bu konuyu değerlendirmek zorunda. Uzlaşma konusunda mücadele veriyoruz o gerçekleşince bunu masaya alacağız. Kıdem tazminatı meselesini çözmediğimiz sürece emeğin maalesef mağduriyeti devam edecek.”