Kıbrıs Tüp Bebek

Çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurmuş olduğu bir üreme tekniğidir. Uzun yıllardan beri bilinen fakat kullanım sıklığı açısından son dönemlerde yaygınlaşan bir yöntemdir.  Tüp bebek tekniğini genel olarak tanımlamak gerekirse erkeğin spermi ve kadının yumurtasının laboratuvar şartlarında bir araya getirilerek döllenmesi işlemidir.

Tüp bebek tedavisine olan ilgi 1978 yılına dayanmaktadır. Louise Brown isimli kişi 1978 yılında tüp bebek tedavisi ile doğan ilk insan olarak tarihe geçmiştir. IVF ya da bir diğer adıyla tüp bebek işlemi sayesinde kısırlık tedavisinde çok önemli adımlar atılmıştır. En eski yöntem olmasından dolayı halk arasında en çok bilinen kısırlık tedavisidir.

Kıbrıs, tüp bebek tedavisinde dünyanın sayılı ülkelerinden bir tanesi haline gelmiştir. Gelişen teknoloji ile her geçen gün gelişimini sürdüren konusunda uzmanlaşmış merkezler yoğun ilgi ile karşı karşıya kalmıştır.

Kıbrıs’ta Uygulanan Tüp Bebek Tedavisindeki Aşamalar

Tedavideki ilk amaç aynı adet döneminde maksimum seviyede yumurta toplamaktır. Ön tedavide iğneler yardımı ile hastada çok fazla sayıda yumurta hücresi oluşturmak için uğraş verilir. Kıbrıs’ta bulunan tüp merkezleri sayesinde böyle zor görünen bir işlem çok kısa bir süre zarfında büyük bir profesyonellik aşamaları dahilinde gerçekleştirilir.

Oluşturulan hücreler birkaç gün aralıklarla takip edilir ve istenilen büyüklüğe gelmesi beklenir. İstenilen seviyeye gelindiğinde yumurta toplama işlemi başlatılır. Yumurta toplama işlemi gerçekleştirilen hasta çok kısa bir süre dinlenme aşamasından sonra normal yaşantısındaki faaliyetlere geri dönebilmektedir. Kadından toplanan yumurta özel işlemlere tabi tutulduğu sırada eşten de sperm alınır ve hazırlanır.

Hazır hale gelen sperm ve yumurta hücreleri büyük bir titizlikle bir araya getirilir ve döllenme gerçekleştirilir. Döllenme süreci profesyonel bir ekip tarafından özel olarak takip edilir. Döllenen yumurtalar bölünmeye başlar ve embriyo adını verdikleri gelişim aşamalarını laboratuvar ortamında gerçekleştirip anne rahmine yerleştirme işlemi yerine getirilir. İşlemler tamamlanıp döllenen yumurtalar anne rahmine yerleştirildikten sonra elde edilen gebeliğin doğal gebelikten bir farkı kalmaz.

Aşılama Tedavisi adı verilen işlem ise erkeklerden kaynaklı kısırlık sorunlarında başvurulan bir yöntemdir. Yöntem gereğince erkekten toplanan spermlerin rahime transferi gerçekleştirilir.

Tüp Bebek Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüp bebek tedavisinde hastalara ve hasta yakınlarına büyük sorumluluklar düşmekte. Her ne kadar tüp bebek merkezleri tarafından tedavi profesyonel bir şekilde gerçekleşse bile hastanın uymadığı bazı kurallar bu süreci zora sokabilir. Hastanın tedaviden önce, tedavi sırasında ve tedaviden sonra uyması gereken bazı kurallar vardır.

1-Hayatınızdan stresi çıkartın

Dünya üzerinde hiç kimse hayatının herhangi bir bölümünde stres yaşamadığını iddia edemez. Hayatımızda yaşadığımız bazı olumsuzluklar bizlere stres olarak geri dönmektedir. Bu sorun her insan giderilmesi gereken bir sorun olmasına karşın tüp bebek tedavisi gören bir kişi için çok daha büyük sorunlara yol açabilmektedir.

Tüp bebek tedavisi olmaya karar verdikten sonra çok önemli bir sürece girmiş olursunuz. Bu süreç içerisinde sizlerde stres yaratan şeyleri hayatınızdan çıkarmanız gerekmektedir. Tabi ki her sorunu bir anda silip atamazsınız fakat stresi ve olumsuzlukları bünyenizden arındıracak etkinlikler bulabilirsiniz. Örneğin egzersiz yapabilirsiniz veya doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz. Bu konuda Kıbrıs tüp bebek merkezleri sizlere büyük ölçüde yardımcı olmaktadır.

2-Tedavi sürecinde eşinizin destekçisi olun

Tedavi döneminde baba adaylarına da büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu bağlamda eşleri ile aralarındaki ilişki maksimum seviyeye çıkarmalılardır. Eşinizin aklındaki olumsuz düşünceleri bir kenara bırakmasını sağlamalılardır. Öyle ki tedavi olumsuz geçse bile 3 ay gibi kısa bir süre zarfı sonrası tedaviye tekrar başlanabildiği gerçeği eşlerine çok iyi şekilde aşılanmalıdır.

3-Beslenme çok önemli

Beslenme alışkanlığınızı iyileştirmek tedavi sürecinin olumlu sonuçlanmasını etkilemektedir. Bu yüzden sadece tedavideki doktorunuza başvurmakla kalmayıp aynı zamanda uzman bir diyetisyenden de tavsiyeler alabilirsiniz. Organik besinlerin önemi bu süreçte kendini belli etmekte özellikle fastfood olarak adlandırılan yiyecek türünden olabildiğinizce uzaklaşmalı hatta sıfıra indirgemelisiniz.

Kıbrıs’taki En Uygun Fiyatlı Tüp Bebek Merkezi Cyprus IVF

Kıbrıs profesyonel tüp bebek merkezleri ile adından çokça söz ettiren bir yer. Hal böyle olunca tüp bebek tedavisi olmak isteyen kişiler böyle ilgi gören bir yerde işlemlerini gerçekleştirmek istemekte. İnsanların Kıbrıs tüp bebek merkezlerini tercih etmesindeki en büyük sebeplerden bir tanesi de tedavilerin çok uygun fiyatlar ile gerçekleştirilmesidir.

Cyprus IVF’ nın sizlere sunmuş olduğu uygun fiyat paketleri ile tüp bebek tedavisi artık mali bir yük olmaktan çıkmış durumda. Alanında profesyonelleşmiş çalışanları ile sizlere kaliteli hizmet vermek için çalışmaktadır. Dünyanın diğer bölgelerine kıyasla Kıbrıs tüp bebek fiyatları ekonomik şartlara en uygun seçenekler sunmakta.

Önemli bir tedavi şekli olan tüp bebek tedavisinde hizmet veren merkezler titizlik ile araştırılması gerekmektedir. sizlerin kaliteli bir hizmet alması için Kıbrıs tüp bebek konusunda profesyonelleşmiş çalışanları çatısı altında bulundurmaktadır. Sizler de daha detaylı bilgi almak için sitenin internet adresini ziyaret edebilirsiniz.