CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Meclis Plan Bütçe Komisyo’nda yolsuzluk başta olmak üzere akaryakıt kaçakcılığına kadar pek çok konuda eleştiriler getirdi. 
İktidarın çıkardığı yasaları ‘Çuval’ a benzeten Keskin, ‘’Ne yazık ki evdeki milyonlar kutulandı. Bununla birlikte hukukun üstünlüğü, adalet anlayışı, sosyal devlet, millî birlik, demokrasi, insan hakları sıfırlandı’’ dedi.


TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bütçesi hakkında görüşlerini dile getiren Keskin,eski Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın saatinden akaryakıt kaçakçılığına kadar birçok konuda sert eleştirlerde bulundu.Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan CHP’li Keskin, ‘Yasaya göre, eşyayı, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır’ hükmünü anımsatarak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye ‘’ Acaba baskılar nedeniyle midir Sayın Çağlayan'ın meşhur saati konusunda bir inceleme ve soruşturma başlatılmadı ‘’ diye sordu.

BORULARLA KAÇAK AKARYAKIT GİRİYOR
Akaryakıt kaçakçılığı konusuna değinen CHP’li Keskin,devamla şunları söyledi:
‘’ Şimdi, kevgire dönmüş sınırlarımızdan akaryakıt kaçakçılığı yapmak için sınırlarımıza döşenen boruları görmüyorsunuz. Konuşmanızda tırların yurt dışına giriş çıkışındaki getirdikleri mazotu denetleyerek kaçakçılığın ciddi bir şekilde önleneceğini vurguladınız. Hâlbuki, Türkiye’deki asıl kaçakçılığın kaynağı, kaçak akaryakıt kamyonlarındaki akaryakıtın kamyonlardaki standart depolar ile girdiğini zannettiğimiz miktar değil, kaçakçılığı önleme yoluyla standart depolarla fazla giren kaçak borularla Türkiye’ye aktarılan mazottur, akaryakıttır. Dolayısıyla, bunlardan tek ve maktu vergi tahsil edilmesi ile olabileceğini zannetmek yanlış bir girişimdir.Gerçekten de bu uygulamaların sonunda yasaları çuval kanun olan bir iktidarın icraatlarda çuvallaması da kaçınılmazdı. Nitekim millî birlik, bütünlükte çuvallandı; millî güvenlikte konularında çuvallandı; millî eğitimde çuvallandı; millî istihbarat konularında çuvallandı; adalette çuvallandı; insan hakları konusunda çuvallandı; AB ilişkileri konusunda çuvallandı; uluslararası ilişkilerde çuvallandı; dış ticarette çuvallandı; kamu yönetimi sisteminde çuvallandı; sosyal güvenlikte çuvallandı; yolsuzlukla mücadelede çuvallandı; kısacası neye el atıldıysa o konuda çuvallamalar görüldü. 
Bazı konularda da çuvallanmadığını söylemeyi bir kadirşihaslık olarak algılıyorum. Mesela, evdeki milyonlar konusunda çuvallanmadı, ya sıfırlandı ya da kutulandı. Sıfırladığınız başka konular da var; kamu yararı, hukukun üstünlüğü, adalet anlayışı, sosyal devlet, millî birlik, demokrasi, insan hakları, kazanılmış haklar, millî itibar ve daha birçok konu da sıfırlandı. ‘’