Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Adnan Keskin, kurultay delegelerine çağrıda bulunarak, "Tabandaki iktidar özlemi ve toplumun partimizden beklentileri, olağanüstü kurultaya yansıtılmalıdır" dedi.


Yaklaşan kurultay öncesi CHP PM Üyesi ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin bir açıklama yaptı. CHP delegelerinin ideolojik temelde büyük bir sağduyuya sahip olduğunu dile getiren Keskin, "Halkın ve tabanın istek ile özlemleri çok önemli. İktidara giden yol buradan geçiyor. Bunu göz ardı etmek veya yok saymak bugünkü siyasi konjonktürde büyük yanılgıdır. Delegelerimizin bu bilince sahip olduklarından hiç kuşkum yok. Tarihsel misyonumuz bize özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra büyük sorumluluklar yüklemektedir. Önümüzdeki genel seçimler bu açıdan Türk siyasi hayatı için önemli bir dönüm noktasıdır. CHP’nin muhalefette kalmasına partimize oy veren milyonların tahammülü yoktur. Bu gerçeğin delegelerimize yüklediği sorumluluk, bugün olağanüstü bir özellik kazanmıştır" ifadelerini kullandı.
Siyasetin iddiasız yapılamayacağını ve iktidar olunamayacağını ifade eden Adnan Keskin, "CHP’nin iktidar umudu kurultaydan sonra tüm Türkiye’ye dalga dalga yayılmalıdır. Bu başarı ancak iktidara inanan ve odaklanan iddialı bir kadroyla sağlanabilir. Delegelerimiz özgür iradeleri ve vicdanlarıyla sorumluluklarını yerine getireceklerdir. İnanıyorum ki CHP’nin iktidar yürüyüşünün fitilini ateşleyecek olan delegelerimiz gelecekte başarının mimarları olarak anılacaktır" diye konuştu.