Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu öncülüğünde yaklaşık 5 bin kişi bir günlük iş bırakma grevi yaptı.
KESK Antalya Şubeler Platformu öncülüğünde Antalya Aydın Kanza Parkı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi önce Yavuz Özcan Parkı’na, oradan da Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup adına açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Başkanı Nurettin Sönmez, 2014 yılı bütçe görüşmelerinde işçilerin emeklerinin verilmesi gerektiğini söyledi. Sönmez, "Bugün buraya bir kez daha emek için, halk için bütçe demeye geldik. Ne mi istiyoruz? İnsanın insanı sömürmediği, hiçbir halkın dil, din, kültür farklılıkları nedeniyle baskı görmediği, insanların açlıktan ölmediği, çocukların savaşlar sonucunda anasız babasız kalmadığı, milyonların işsizliğe, açlığa, sefalete ve güvencesizliğe mahkum edilmediği düzen istiyoruz" diye konuştu. Bütçeden genel taleplerinin çok net olduğunu söyleyen Sönmez, şunları kaydetti:
"Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz. Kamuda istihdam eksikliğinin giderildiği, tüm çalışanların iş ve ücret güvencesinin sağlanmasını istiyoruz."
Sönmez’in açıklamalarının ardından halay çeken eylemciler, ardından dağıldı.