10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen Kenyalı öğrenciler, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’i ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Kenyalı öğrenciler, Türkiye’de ve Denizli’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ziyaretleri boyunca kendilerini misafirperver bir şekilde ağırlayan Türk insanına teşekkür etti.
Başkan Özer, dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun Türkçe konuşan insanlarla karşılaştıklarını, bunun Türk okulları sayesinde olduğunu ifade ederek, Türkçe konuşulan ülkelerle ekonomik yönden ilişkilerin geliştiğini ifade etti. Özer, “Sizler Türkiye’nin adeta gönüllü elçileri durumdasınız. Dünyanın değişik ülkelerinden gelerek ülkemizde Türkçe’yi anadiliniz gibi konuşmanız bizleri onurlandırmaktadır. Sizler ülkeleriniz ile Türkiye arasındaki ticaretin de gelişmesine katkı sağlamaktasınız. Bu tablonun oluşmasında başta öğretmenleriniz olmak üzere tüm emeği geçenlere ve fedakar öğretmenlerinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Başkan Özer, öğrencilere Denizli’ye has ürünlerden oluşan hediyeler takdim etti.