Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Denizli’de de 10 Nisan Polis Merkezi ve Çocuk Şube Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu binaların yıkımı için ihale sürecinin tamamlandığı ve 17 Ağustos’ta yıkılması için bakanlıktan yazı beklendiği belirtildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 17 Ağustos’un yıldönümünde yıkım çalışması başlattı. Kentsel dönüşüm için 17 Ağustos ve ilerleyen zamanlarda 45 ilde 335 kamu binası ile 90 bin konutun yıkımı yapılacak. 17 Ağustos’taki yıkımlar Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Artvin,Aydın, Balıkesir, Batman, Bitlis, Burdur, Bursa,Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa,Muğla, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van ve Yalova'da gerçekleştirileceği belirtildi. Yıkılacak binalar içinde bir çok kamu kuruluşunun da binası bulunurken, Denizli’de 10 Nisan Polis Merkezi ve Çocuk Şube Müdürlüğü yıkılacak binaların içinde öne çıkıyor.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy yıkım için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeni dalgada da yüzlerce bina yıkılacak. Denizli olarak bizler hazırlıklarımızı tamamladık. Denizli’de 10 Nisan Polis Merkezi ve Çocuk Şube Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu binalar yıkılacak. Bunların yıkım için ihale süreci de tamamlandı. Bakanlıktan yıkım için yazı bekliyoruz. 17 Ağustos’ta yıkılacak binalarla ilgili olarak henüz elimize yazı gelmedi’’ dedi.