Kentsel dönüşüm konusunda karar verdiniz ve bu konuda uzman, işini bilen ve gerekli tüm izinlere sahip bir inşaat firması için araştırmalarına başlayacaksınız fakat önünüzde büyük bir problem var, para. Nakit ihtiyaçlarınızı, inşaat firması için gerekli olan ödemeyi nasıl alacaksınız? Hangi bankalar ile görüşecek, hangi bankalara başvurabilirsiniz? Gelin hep birlikte detaylı olarak gerekli evrakları ve bina güçlendirme sürecinde izlemeniz gereken yolları inceleyelim.

Öncelikle Şubat ayı içerisinde yapılan yeni düzenleme ile kredi desteklerinde ödeme güncellemesi gerçekleşti. hak sahipliği bazında destek sağlanacak olan kredi anapara tutarı için üst limit; güçlendirme kredisinde 50 binden 80 bin liraya çıktı. Konut yapım, konut edindirme, iş yeri yapım ve iş yeri edindirme kredilerinde de 125 binden 200 bin liraya yükseltildi. Bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak olan toplam kredi tutarı ise 625 bin TL’den 1 milyon TL’ye çıkarıldı. Aynı zamanda 6306 sayılı kanuna göre riskli yapılarda vatandaşların kendisine ait olan 5 daireye kadar bu krediden faydalanabilecek.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Veren Bankalar

1- Akbank T.A.Ş.
2- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
3- Alternatif Bank A.Ş.
4- Denizbank A.Ş.
5- QNB Finansbank A.Ş.
6- Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
7- Türkiye Halk Bankası A.Ş.
8- ING Bank A.Ş.
9- Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
10- Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
11- Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
12- Türkiye İş Bankası A.Ş.
13- Şekerbank T.A.Ş.
14- Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O
15- Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş.
16- T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Şartları Neler?

- 6306 sayılı kanunun 6. maddesinin 3. fıkrasına istinaden konutunu kendi imkanlarıyla yenilemek veya yeniden inşa etmek isteyenlere verilen bir kredi.
- Kredinizi sadece TL cinsinden kullanabilirsiniz.
Yalnızca tapuda konut tipi “mesken” olarak görünen yerler için gerçek kişiler tarafından kullanılabilir.
- Yenilenecek veya yeniden inşa edilecek evinizin ipoteği yeterlidir. Genel olarak kefil koşulu aranmamakla birlikte bankamız gerekli gördüğü durumlarda kefil istenebiliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPTIRMAK

Aslında Kentsel Dönüşüm Yaptırmak doğru bir söyleyiş şekli olmasa da, halk arasında 6306 sayılı yasadan faydalanmak için kısaca bu ismi kullanırız. 1999 öncesi binalar, bina içi tadilatlar ile hasar görmüş binalar, ülkemizde sık sık gerçekleşen irili ufaklı sarsıntıların binalarda oluşturduğu hasarlar ve daha pek çok sebep Kentsel Dönüşüm Yaptırmak için yeterli sebeplerdir. Peki bu yasadan nasıl yararlanacağınızı biliyor musunuz?

Aslında 6306 sayılı yasa vatandaşların hem can güvenliğini hem de mal güvenliğini korumak, düzgün şehirleşmek ve güncel teknolojiler ile yapılmış daha ekonomik ve daha sağlıklı evlere sahip olmamız için çıkartılmış, bir yasadır. Yasa gereği konutun güçlendirilmesi, yeniden yapımı için gerekli olan kredi konusunda destek veriliyor. Bu desteklerin yanı sıra konut yapımı ya da güçlendirilmesi sırasında kira masraflarınızın büyük bir kısmı da karşılanmaktadır. Kentsel Dönüşüm Yaptırmak için daha fazla beklememeli ve güncel yasadan faydalanmak için vakit kaybetmemelisiniz.

Doğru firma ile çalışmak Kentsel Dönüşüm Yaptırmak için çok önemli bir ayrıntıdır. Doğru firma sizin tüm haklarınızı korurken, evinizin en kaliteli ve en güvenli şekilde yapılması için size yardımcı olacaktır. Anıl İnşaat gibi yapı güçlendirme ve Kentsel Dönüşüm konusunda tecrübeli firmalar ile çalışmak sizlerin güvenliği için en doğru tercih olacaktır.