Darbe girişimine karşı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Meclis Başkanları ve meclislerin yönetim kurulu üyeleri Delikliçınar Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine ara vermeden devam ediyor. On binlerce Denizlili tarafından Delikliçınar Meydanı’nda tutulan demokrasi nöbetine katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz ve Çocuk Meclisi Başkanı Turguthan Salar ile yönetim kurulu üyeleri darbe girişimini lanetledi.
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan demokrasi kürsüsünde yer alan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazan Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz 2016 tarihinde Türk demokrasisine ve milletin bağımsızlığına karşı yapılmış olan darbe girişimini lanetliyorum. Denizli olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin iradesine sahip çıktık. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere Delikliçınar Meydanı’nda on binler olarak toplandık. 15 Mayıs 1919'da Müftü Ahmet Hulusi Efendi, İzmir'in işgalinden sonra sancağıyla Bayramyeri Meydanı’na giderek Milli Mücadeleyi nasıl başlattıysa tam 97 yıl sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da aynı bayrağı Delikliçınar Meydanı’nda dalgalandırdı. Denizli olarak Türk demokrasi tarihindeki yerimizi aldık. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” Diğer yandan Kent Konseyi Meclis Başkanları da anı defterine duygu ve düşüncelerini yazarak yaşanan darbe kalkışmasıyla ilgili tepkilerini ortaya koydu.