İZMİR (CİHAN)- İzmir'de cep telefonundan aradığı kişilere kendilerini savcı ya da polis olarak tanıtıp dolandıran, aynı suçtan sabıkalı bir kişi gözaltına alındı.
Torbalı ilçesinde oturan A.K. (37) isimli kadına telefon ederek kendini savcı olarak tanıtan bir kişi, "Hesabınızdan terör örgütüne para gönderilmiş. Yapanları yakalayacağız. Bunun için hesabınızdaki bütün parayı, vereceğimiz bankanın hesabına yatırın. Operasyon bittikten sonra paranızı alacaksınız." dedi. Buna inanan A.K., ev almak için biriktirdiği 90 bin lirayı bankadan çekerek Gaziantep'teki bir şubeye yatırdı. Bir saat sonra dolandırıldığını anlayınca da polise başvurdu.
Çeşme ilçesinde tatil yapan emekli H.K.A. (56) ise polise başvurarak, 60 bin lira dolandırıldığını söyledi. H.K.A., cep telefonundan arayan ve polis olduğunu, terör örgütünün hesap bilgilerini ele geçirdiği senaryosunu anlatan kişilerin yönlendirmesiyle Gaziantep'teki bir hesaba 20 bin lira gönderdiğini, 40 bin lirayı da Buca ilçesinde tarif edilen noktaya götürdüğünü, bir kişinin gelerek aldığını anlattı.
Polis, olayların yaşandığı saatlerde bölgede, aynı yöntemle dolandırıcılık yapmaktan sabıkalı M.C.G.'nin "63" plakalı bir otomobille dolaştığını belirleyerek yakaladı. Suçlamaları kabul etmeyen zanlı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Gaziantep'te paraların yönlendirildiği hesabın sahibinin de polis tarafından yakalandığı ve adliyeye sevk edilerek tutuklandığı belirtildi.
İzmir'de 300 kişi, son bir yılda cep telefonundan arayarak kendisini polis, asker veya savcı gibi tanıtıp para ya da kontör isteyen dolandırıcılara yaklaşık 1 milyon lira kaptırdı. Emniyet yetkilileri, son dönemlerde cep telefonu kontörü ya da banka hesaplarından para isteme yöntemiyle yapılan dolandırıcılıkların artmaya başladığına dikkati çekerek, vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Dolandırılan kişiler arasında her kesimden vatandaşın bulunduğunu belirten emniyet yetkilileri, dolandırıcıların sürekli güncel konularla kandırmaya çalıştığını ifade etti. Yetkililer, polisin telefonla para veya kontör talep etmeyeceğini vurguladı. CİHAN