Aydın’da ev sahibinin anahtarıyla açamadığı kapı, içerisine hırsız olabileceği kuşkusuna neden oldu. Yapılan incelemede kapının kendiliğinden kilitlendiği ortaya çıktı.
Olay, Aydın merkez Meşrutiyet Mahallesi Şehitler Bulvarı numara 1 adresinde bulunan Irmak Apartmanının zemin katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; bir süreliğine ikametinden ayrılan ev sahibi, geri döndüğünde anahtarıyla kapıyı açamayınca büyük bir paniğe kapıldı. İçeriye hırsız girmiş olabileceği ve kapıyı arkadan kilitlediğini düşünen ev sahibi, 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istedi.
Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri, çevre araştırmaya başladı. Çevre sakinlerinin de şüpheli kişilerin görüldüğünü ifade etmesi üzerine, polis ekipleri var olabileceği düşünülen hırsızın kaçmaması için apartmanın çevresi tuttu. Olay yerine gelen Aydın Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kilidin açılmasının ardından evin içinde yaptıkları aramada her hangi bir şüpheliye ve karıştırılmış eşyaya rastlayamadı.
Kapının ev sahibinin evden çıkarken hızlıca çarpması sonucu kendiliğinden arkadan kilitlenmiş olabileceği belirtildi. Hırsızlık şüphesinin ortadan kalkmasıyla çevre sakinleri rahat bir nefes aldı.