Patili dostlarımız için beslenme mühim bir konudur. Onlara besleyici mamalar sunarsak, sağlıklı olmalarını sağlarız. Aynı şekilde diğer kedi ürünleri de güvenli ve kaliteli olmalıdır ki kedinize iyi koşullarda bakın. Bu yüzden de kedi malzemeleri alırken bazı detaylara odaklanmalı ve güvenilir yerlerden alım yapmalısınız.

Kedi Maması Kaliteli ve Sağlıklı Olmalı

Kedinize vereceğiniz mamanın tam ve dengeli olması şarttır. Kedinizin yaşına uyan bir mama tercih ederek, onun doğru şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sebeple de kedi maması seçiminde ürünün hangi yaş grubuna hitap ettiğine dikkat etmeniz lazım. Ayrıca kedi maması besin bileşenlerini yeterli oranda barındırmalıdır.

Özellikle mamanın protein içeriği yüksek olmalıdır. Çünkü kedilerin sağlıklı kalması için bu maddeyi almaları gerekir. Vitaminler ve mineraller de kedi mamasında doğru oranda bulunmalıdır. Seçtiğiniz mamanın içindekiler kısmına göz atarak, besin maddelerinden ne derece yoğun olduğunu anlayabilirsiniz. Son olarak, mama mutlaka kaliteli bir marka ürünü olmalıdır. Böylece mamayı kedi dostunuz rahatlıkla sunabilirsiniz.

Konserve Kedi Maması Besleyici Olmalı

Kedi mamaları söz konusu ise yaş mamaların önemi bir hayli fazladır. Konserve kedi maması çeşitleri, kedinizin sağlıklı kalmasına yardımcıdır. Bu mamaları düzenli tüketen kedilerin sağlığını optimal anlamda desteklenir. Bunun en büyük nedenleri arasında ürünün nem açısından yoğun olmasını sayabiliriz. Bu mamalar, kedinizin hem sindirim ve bağışıklık sistemine destek olur hem de genel vücut sağlığını korur. Konserve mamanın da kedinizin yaşına ve ırkına uyum sağladığından emin olmanız önemli bir konudur diyebiliriz.

Kedi Tasmasını Unutmayın

Kedilerin, çok fazla hareketli yapıda olup enerji harcadıklarını hepimiz biliyoruzdur. Ancak bu hareketli yapıları yalnızca evin içerisi ile sınırlı kalırsa kedinizde çeşitli depresyonların görülme olasılığı oldukça yüksek bir orandadır. Depresyon gibi çeşitli bunalıma sebebiyet veren sorunların yaşanmaması adına kediler, düzenli olarak dışarı çıkmalı ve doğa ile iç içe olmalıdır. Ancak dışarısı kediler için düşünüldüğü kadar iyi olamayabilir. Hızlı geçen arabalar ya da diğer saldırgan yapıda olan hayvanlar yüzünden kedinizin tehlikede olma ihtimali de yüksektir.

Bu yüzden bir tasmaya ihtiyaç duyulur. Kedi tasması sayesinde kedinizin güvenliğini ve sağlığını sağlamış olacaksınız. Kedi tasması sayesinde kontrol sizde olacağından dolayı kedinizin nerede olduğunu görebileceksiniz. Kedi tasması alırken yapılması gereken ilk şey kesinlikle tasma üzerinde iletişim adresi ve isim gibi çeşitli bilgileri yazmanız gerektiğidir. Her ne kadar kedi tasması ile kontrol sizde olsa bile kaybolma riski ne yazık ki azalmayacağından dolayı her türlü kötü ihtimale karşı tasma üzerinde iletişim bilgileri yer almalıdır. Bu durumda eğer kediniz kaybolursa size ulaşmak daha kolay olacaktır.

Kaliteli kedi malzemeleri ve maması için pet shop ZOO’yu ziyaret edebilirsiniz.