Haberdenizli.com

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci yaptığı yazılı açıklamada: "Bir müddettir Çardak Hava Limanı’nda taşıma işinden çıkan anlaşmazlık nedeniyle vatandaş inanılmaz cefa çekmeye devam ediyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), otobüs işletmesi ve taksi işletmeleri arasında çıkan anlaşmazlığın bedelini Çardak Hava Limanına gelen yerli-yabancı yolcular çekmekte. Çardak’ın soğuğunda, yağmurunda, kışında taksi aramakta sefilleri oynuyorlar" dedi.
 
Hava limanına gidiş-dönüş transfer hizmeti, liman işletmeleri tarafından kiralama yöntemi ile yapılıdığını belirten Keçeci, "Bu üç kurum arasında çıkan anlaşmazlıkta problem vatandaşa yansıyor. Liman işletmesi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi kuruma ait olduğu için vatandaş hizmeti bu kurumdan bekliyor. Şu anda önemli bir hizmet kusuru ile bu hizmet yapılamıyor. Sorumlu Devlet Hava Meydanları İşletmesi’dir" ifadelerini kullandı.

Keçeci, "Bu kurumlar arasında yargıya intikal eden olay vatandaşı ilgilendirmiyor. Vatandaşı bu hizmetin görülmesi ilgilendiriyor. Bir an önce DHMİ çözümü kendi içinde bulmalı ve özellikle yeni yıl için yerli-yabancı yolcu sayısının artması beklenirken, bu problemi daha da fazla yaşatmamalı. Çünkü Denizli bir ihracat kentidir. Zorluklarla getirdiğimiz misafirlerimizi böyle bir hizmet kusuru ile bizi müşkül durumda bırakmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.