CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TRT 1'deki programda "Namaz kılmayan hayvandır" sözleri için Prof. Dr. Mustafa Aşkar'a tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan CHP'li Arslan, insan haklarına, inanç özgürlüğüne saygılı olması ve özerk olması gereken TRT'nin, sık sık skandallarla adını duyurduğunu söyledi. Arslan, "Mustafa Aşkar, inanılmaz laflar ederek, insanları ve insanlığı rencide eden skandal açıklamalarıyla sanki veteriner gibi bir konuşma yaptı. TRT Ramazan'da ilahiyatçı değil, veteriner çalıştırıyor.

TRT, skandal yayıncılıktan vazgeçmelidir. Yayıncılığı iktidar yandaşlığı yaptıkça körelen, birçok programı reyting listesinde dibi gören TRT acaba bu gibi insanlık dışı sözleri ekrana çıkardıkça mı öne çıkmayı hedefliyor? Vatandaş vergisini siyasi kadrolaşma ve torpil havuzuyla iç eden, kurumu adeta bir nemalanma çiftliğine çeviren TRT, bu tür yayınları yapmaktan ve yaptırmaktan vazgeçmelidir. TRT insanlığın ortak değerlerini dikkate almalıdır. Ne olduğu ve ne konuşacağı bilinmeyen kişiler programa çıkartılmamalıdır. İnsanlığı, dinimizi, en değerli ayımız olan Ramazan'ı devlet kanalında bir hakaret programına çeviren bu yayıncılık anlayışını şiddetle kınıyorum" dedi.

"Bu kişiye namaz kılma ölçütü güderek insan-hayvan tasnifi yapması karşılığında ne kadar ödeme yapıldı?" sorusunu da yönelten Arslan, TRT hakkında inceleme başlatılarak, Genel Müdürün de görevden alınması gerektiğini sözlerine ekledi.