Denizli Büyükşehir Belediyesi ücretsiz olarak düzenlediği, unutulmaya yüz tutmuş Türk el sanatları kurslarına bir yenisini daha ekledi. Tarihi Atalar Evi'nde tamamen el işçiliğine dayanan ve gümüş telle örülen Trabzon’a özgü kazaziye kursu verilmeye başlandı. Kanuni Sultan Süleyman dönemine dayanan kazaziye kursuna ilk etapta 29 kursiyer katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli'de ilk kez kazaziye kursu verildiğini ifade ederek, "Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan kazaziye kursu yeni açılmış olmasına rağmen vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gördü. Kazaziye tarihi geçmişi çok eskiye dayanan bir takı sanatıdır. Tarihi Atalar Evi'nde başlayan kursumuz haziran ayının sonuna kadar devam edecek. Şu anda kazaziye kursumuza 29 kişi katılıyor" dedi.
Tarihi geçmişi Kanuni Sultan Süleyman dönemine dayanan kazaziye sanatı ile ilgili bilgi veren Otaklı, "Kazaziye, tellerin farklı örgü teknikleri ile bir araya getirilmesiyle yapılan bir sanattır. Bu sanat Kanuni Sultan Süleyman döneminden 2. Dünya Savaşı'na kadar uzanan süreçte ortaya çıkıyor" diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kültür, sanat, spor ve bir çok alanda düzenlediği ücretsiz kurslar ile vatandaşların kendilerini geliştirmelerine olanak sağladıklarını ifade eden Otaklı, Büyükşehir Belediyesi olarak Denizli halkını her zaman yenilikler ile buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.
Tamamen el işçiliği ile yapılan kazaziye sanatında önce saf altın veya saf gümüş ince tel haline getiriliyor. Daha sonra ipek iplik üzerine sıkı bir yay gibi sarılıyor. Kazaziye sanatının ham maddesi olan bu tel, örgü teknikleri ve pürmüz kullanılarak çeşitli takılara dönüştürülüyor.