Denizli’ye yönelik inceleme ve araştırma gezisi gerçekleştiren Kazakistan heyeti, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’i ziyaret etti.
Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Güney Kazakistan Eyaleti Vali Vekili Saparbek Tuyakbayev, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Askhat Kessikbayev ve Kazakistanlı işadamları ile görüş alışverişi yapıldı.
Denizli ekonomisi ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Necdet Özer, Kazakistan heyetini Denizli’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özer, Denizli’nin üreten bir il olduğunu vurgulayarak, “İlimizde tekstil başta olmak üzere mermer, kablo, metal ve cam sanayi gibi sektörler, gelişmiş durumdadır. Dünyanın en gelişmiş ülkelerine bu ürünlerimiz ihraç edilmektedir. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Kazakistan da var, ancak bu ihracatı daha da arttırmalıyız. Bu tür ziyaretler sayesinde de Kazakistan olan ticari ilişkilerimizin daha artacağına inanıyorum.” dedi. Özer, iki ülke arasında var olan ilişkilerin daha da gelişmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Güney Kazakistan Eyaleti Vali Vekili Saparbek Tuyakbayev ise Denizlili yatırımcıları ülkelerine davet etti. Kazakistan’da 8 serbest bölge olduğunu ve çeşitli teşvikler verildiğini anlatan Vali Vekili Saparbek Tuyakbayev, Denizli’yi yerinde görmek amacıyla bir araştırma gezisi düzenlediklerini söyledi. Kazakistan’da ciddi bir potansiyel olduğunu, bunun değerlendirilmesini istediklerini belirten Tuyakbayev, “İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da artması için ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Denizli’de incelemeler ve toplantılar yapıyoruz. Özellikle serbest bölgelerde Denizlili ve Türk işadamlarını yatırım yapmaya davet ediyoruz. Kazakistan’daki fırsatları değerlendirmenizi öneriyoruz.” diye konuştu.