Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Uşaklı İngilizce öğretmeni Çağlar Çakır, memleketinde toprağa verildi. 2012 Ağustos ayında tayin edilen Çakır'ın, 5 Temmuz'da düğünü olacağı öğrenildi.

Ceylanpınar-Kızıltepe karayolunun 12. kilometresinde meydana gelen kazada Büyük Yenice Köyü İlköğretim Okulu’nda görevli üç öğretmen, mesai bitiminde Ceylanpınar’da bulunan evlerine gitmek için aynı arabayla yola çıktı. Dilek Karakaya’nın (28) kullandığı 38 PU 895 plakalı otomobil, Ceylan köyü yakınlarında kontrolden çıkarak taklalar attı. Kazada 29 yaşındaki Çağlar Çakır hayatını kaybetti, sürücü Karakaya ve diğer öğretmen Fatime Gün (29) yaralandı.

Emekli SGK şefi babası Şahin Çakır ve yakınları tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Çağlar öğretmenin cenazesi Uşak’a getirildi. Akarca Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, merkeze bağlı Beylerhan köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Şahin, Çağlar Çakır’ın Uşak’taki meslektaşları ve diğer vatandaşlar katıldı.

Dört yıldır atama bekleyen İngilizce öğretmeni Çakır’ın, geçen yıl ağustos ayında stajyer öğretmen olarak Ceylanpınar'a tayini çıktı. Mesleğinde yeni olan Çakır’ın ölüm haberi, Uşak’ta büyük üzüntüye sebep oldu. Rehber öğretmen olan nişanlısı Pınar Terekeci (29) ile 5 Temmuz 2013’te dünyaevine gireceği ve düğün hazırlığı yaptıkları belirtildi.